Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara

de simonacallas in Paste, 15 Mar 2014 | 4168 vizualizari

 

Iubesc pastele, de orice fel (de la spaghetti la papardelle si de la gnocchi la farfalle) si preparate oricum. Cupărate de-a gata ori făcute în casă (atunci când îmi permite timpul). Iar, când am găsit într-un magazin forma de plastic pentru ravioli, mi-am propus să o folosesc. Într-un fel mai deosebit :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru paste:
  • 350 g făină
  • 200 g spanac
  • 2 ouă
  • 3 linguri ulei măsline
  • Pentru umplutură:
  • 200 g hribi proaspeţi
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt
  • 150 g brânză de capră
  • Pentru sos:
  • 2 căţei usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • busuioc verde
  • 4-5 roşii mari
  • 1 linguriţă zahăr
  • ½ pahar de vin alb
  • oregano, rozmarin, sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara:

● Din 350 g făină; 200 g spanac opărit, scurs şi procesat la blender; 2 ouă mari; 3 linguri ulei de măsline; 2 linguri apă; un praf de sare – se frământă un aluat fin, elastic şi nelipicios (dacă este nevoie se mai adaugă puţină făină), care se înfăşoară în folie alimentară şi se pune în frigider circa 15 minute.

● În acest timp se prepară umplutura din 200 g hribi proaspeţi şi o ceapă, tocate cu cuţitul şi călite împreună în puţin unt, care apoi se amestecă cu 150 g brânză de capră, sare, piper şi ierburi aromatice după gust. 

● Se scoate din frigider aluatul şi se întinde cu sucitorul într-o foaie subţire, se decupează cercuri în care se pune câte o linguriţă de umplutură, apoi se pliază şi se sigilează marginile. Ravolii formaţi se fierb 2-3 minute în apă cu sare (până când se ridică şi plutesc la suprafaţa apei).

● Se servesc imediat, cu sos marinara preparat astfel: 2 căţei de usturoi zdrobiţi se călesc în ulei de măsline extravirgin împreună cu câteva frunze proaspete de busuioc (tocate), apoi se adaugă roşiile decojite şi mărunţite la blender, o linguriţă rasă de zahăr şi ½ pahar de vin alb, se lasă să fiarbă 15 minute la foc mic; apoi se ia sosul de pe foc şi se adaugă oregano, rozmarin, sare şi piper după gust.

 

TIPS-URI

1

Pentru a obţine ravioli bicolori, peste foaia de aluat verde, pensulată cu puţină apă, se aşază la intervale egale fâşii paralele din aluat de altă culoare (eu am folosit aluat simplu – care, datorită ouălor de ţară, avea culoare galbenă). Se presară făină şi se trece cu sucitorul apăsând uşor, pentru ca fâşiile să adere bine de aluatul de dedesubt. Apoi se decupează şi se formează ravioli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli bicolori cu hribi, brânză de capră şi ierburi aromatice, în sos marinara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Lia_ 1

08.06.2014, 07:23

le-am gasit intr-un meniu propus numai cu preparate colorate de la tine
super!!!

bettyC 1

29.12.2014, 14:24

ce bine arata

-Licurici- 1

17.08.2015, 08:52

Ce frumos arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu ciuperci si sos de rosii picant - de post