Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi

de AlexTeacher in Tortellini, 13 Mai 2015 | 1261 vizualizari

 

Ravioli, provocarea fiecarei persoane care se respecta si isi pregateste sarguincios pastele de casa. Un tip de paste care-ti da toata libertatea din lume, libertatea de exprimare prin gust, prospetime si inedit.

Foto by Bucataras Anca

 

INGREDIENTE

    • Boia dulce bio – 3 linguri
    • Faina calitativa – 160 g
    • Gris – 40 g
    • Oua – 2 buc
    • Ricotta – 50 g
    • Branza de capra – 150 g
    • Baby spanac – 100 g (1 casoleta)
    • Usturoi – 2 catei
    • Ulei de masline – 7 linguri
    • Ciuperci Champignon – 4 buc
    • Ciuperci Hribi – 4 buc
    • Ciuperci Galbiori – 8-9 buc
    • Ciuperci Zbarciog – 4-5 buc
    • Unt – 25 g
    • Cimbru uscat – 1/2 lingurita
    • Vin alb, demisec, calitativ – 40 ml
    • Sare si piper alb dupa gust
    *Extra faina pentru framantat – cca 80-100 g
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi:

  • Lasati branza de capra si ricotta la scurs;

  • Amestecati faina cu boia si gris;

  • Turnati compozitia pe un blat de lucru, faceti o gaura in mijloc si spargeti cele doua oua inauntru;

  • Adaugati 2 linguri de ulei de masline si bateti cele doua oua, incorporand treptat din compozitia cu faina, boia si gris;

  • Odata ce-ati ajuns la consistenta dorita framantati-o bine, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o 30 min la frigider;

  • Intindeti-o cu ajutorul lui Atlas Chromo by Marcato, prin toate grosimile, pana ajungeti la nr 7;

  • Taiati capetele pana ajungeti la un aluat uniform, cu aceeasi latime peste tot;

  • Adaugati atasamentul de ravioli;

  • Presarati faina pe deasupra aluatului intins, impaturiti-l in jumatate, iar bucla de la jumatate adaugati-o in atasamentul de ravioli;

  • Miscati putin de manivela pana prinde bucla, intindeti lateralele, si puneti capacul de plastic deasupra;

  • Trageti baby spanac la tigaie cu usturoiul si 1 lingura de ulei de masline;

  • Adaugati-l peste ricotta si branza de capra si blendati pana obtineti o pasta omogena;

  • Tocati toate cele 4 tipuri de ciuperci;

  • Trageti-le la tigaie impreuna cu untul si 2 linguri de ulei de masline;

  • Adaugati sare, piper alb si cimbru uscat dupa gust;

  • Stingeti apoi cu vin alb;

  • Adaugati apoi treptat pasta din branza si spanac in atasamentul de ravioli, in timp ce miscati de manivela;

  • Desfaceti apoi ravioli realizati cu ajutorul unei rotite pentru ravioli si lasati-i la uscat pe o hartie de copt cca 1 ora;

  • Fierbeti-i in apa incinsa (nu clocotita) timp de 4 minute;

  • Adaugati apoi sosul de ciuperci pe deasupra si serviti – optional puteti rade si putin parmezan pe deasupra;

 

Pofta buna ! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi 380455
retete culinare - Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi 380456
retete culinare - Ravioli cu boia, umpluti cu branza de capra, ricotta si spanac, cu sos de quattro funghi 380457

COMENTARII (13)

tarasmariana 1

13.05.2015, 21:43

dantes 1

14.05.2015, 06:48

Super!

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18