Ravioli cu branza tofu

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Paste, 5 Iun 2013 | 1682 vizualizari

 

Ravioli, paste de casa, grisine, toate din faina integrala, saratele cu seminte, pizza de casa, sunt toate preocupari recente si nascatoare de idei inovatoare pentru mine. Ravioli a fost prima pe lista, iar pentru umplutura am folosit branza de tofu de la Inedit care m-a surprins in mod foarte placut pentru ca atunci cand am cumparat-o pentru prima oara, nu vedeam prea multe variante pentru a fi consumata

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • - 240 grame faina + pentru presarat;
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 2 oua proaspete de casa;
  • - 2 linguri ulei de masline;
  • - 2 linguri de apa.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • - 300 grame branza tofu Inedit;
  • - 1/2 lingurita Herbs de Provence;
  • - 3 lingurite lapte de soia Inedit (sau iaurt grecesc 10%);
  • - piper.
  • Ingrediente pentru sos:
  • - 4-5 linguri zacusca macedoneana Inedit;
  • - 2-3 lingurite sos de soia Inedit;
  • - 2 lingurite sos Teriyaki;
  • - frunze de salvie tocata;
  • - frunze de menta tocata;
  • - parmezan ras.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu branza tofu:

1. Pe o planseta (de lemn) se pune faina si se formeaza un cerc in interior.

2. Se sparg ouale in mijloc si se bat incet cu o furculita.

3. Se adauga sarea, uleiul de masline, apa si se amesteca, incorporand treptat din faina prin miscari circulare cu furculita, insa fara a strica cercul si zidul de faina format, altfel compozitia de oua se va prelinge pe suprafata plansetei.

4. Dupa omogenizare si atunci cand compozitia devine mai groasa, amestecati aluatul cu mana. Daca aluatul este prea uscat, mai adaugati apa. Mie mi-a iesit perfect, n-am adaugat apa in plus, deloc.

5. Framantati aluatul pentru minim 8-10 minute. Procesul de framantare este esential pentru ca va oferi aluatului textura perfecta. Lasati greutatea corpului pe aluat si framantati cu toata forta fara a-l rupe.

6. Dupa framantare, aluatul se pune intr-o folie de plastic si se lasa pe planseta pentru minim 30 minute sau chiar o ora.

7. Se presara faina pe planseta si se intinde aluatul cu sucitorul sau folositi masina de facut paste daca aveti. Eu n-am avut aparat, m-am folosit de sucitor si am fost foarte multumita de rezultat.

8. Pentru a face ravioli se pot folosi pahare cu care se procedeaza asa: se taie aluatul cu gura paharului, se aseaza peste o lingurita de umplutura dupa care se aseaza deasupra un alt cerculet de aluat format si se sigileaza cu cutter-ul de ravioli. Atentie: procesul de sigilare este foarte important, deoarece altfel umplutura se va scurge in oala, in momentul fierberii.

9. Un alt mod de a forma ravioli este sa taiati doua fasii de aluat, pe una asezati umplutura la o distanta de un deget, peste care asezati a doua fasie de aluat, dupa care sigilati cu cutter-ul de ravioli.

10. Ravioli se fierb pentru 5 minute in apa clocotita cu sare. Cand toate se ridica la suprafata, e semn ca sunt gata. 

11. Se scurg si se poate adauga putin ulei de masline ca sa nu se lipeasca.

12. Se consuma cu sos si se presara cu frunze tocate de salvie si menta si parmezan ras + un pahar de vin (musai!). Preparare umplutura:
Se piseaza branza tofu intr-un bol pana se faramiteaza de tot, se adauga ierburile, piperul si laptele. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Preparare sos:

Pentru sos am folosit zacusca (macedoneana, de la Inedit) pentru ca nu am gasit bulion si sos propriu-zis, insa zacusca are o textura care se preteaza foarte bine la sos, la gust este exceptionala, are tot ce trebuie pentru un sos consumat cu paste. Categoric va fi nelipsita de acum din meniu, planuiesc s-o folosesc si la pizza si la paste. In compozitie are vinete, ardei copti (my favorite!), morcovi, bulion, ulei vegetal, piure de cartofi, zahar, sare si cam atat. Imita perfect ceea ce as numi eu sos de legume. Zacusca am amestecat-o cu sos de soia si sos Teriyaki.

 

RETETA IN IMAGINI

Ravioli cu branza tofu-0
Ravioli cu branza tofu-1
Ravioli cu branza tofu-2
Ravioli cu branza tofu-3
Ravioli cu branza tofu-4
Ravioli cu branza tofu-5
Ravioli cu branza tofu-6
Ravioli cu branza tofu-7

COMENTARII (25)

ponei 1

05.06.2013, 21:19

Mie chiar imi place. Mi se pare chiajavascript:void(0)r gustos

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

06.06.2013, 13:08

Multumesc tare mult fetelor

Panacris 1

07.06.2013, 07:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04