Ravioli cu cartofi

de AnyCostescu in Paste, 9 Dec 2012 | 1970 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 2 oua,
  • 200 g faina
  • sare
  • jumatate lingura oregano

pt umplutura:

  • 2 cartofi
  • 50 g branza de oi
  • 50 g cascaval
  • un ou
  • sare,piper
  • 3 fire marar

ne mai trebuie si:

  • 1 cutie ciuperci(290 g)
  • 50 g unt
  • 1 cutie mica porumb
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu cartofi:

Aluatul: se framanta un aluat usor de modelat din aceste ingrediente..

Umplutura:cartofii se fierb in coaja, se curata si se piseaza ca pt pireu.

Se amesteca cu branza rasa, cascavalul, oul , sare si piper.

Mararul se toaca fin si se pune peste restul ingredientelor.

Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia..

Aluatul se intinde si se taie cercuri cu un pahar sau forma speciala rotunda.

Pe fiecare cerc se pune o lingura de umplutura si alt cerc deasupra.

Se pliaza bine( pt a evita desfacerea in timpul fierberii).

Le puteti lasa asa sau le prindeti 2 margini( vezi foto)..

Se pun la fiert in apa clocotita.

Dupa ce au fiert se scurg si se pun intr-un bol.

Ciupercile se trag la tigaie cu untul aproximativ 5 minute la foc iute.

Se amesteca mereu in tigaie.

Se pun peste ravioli si se amesteca.

Adaugam si porumbul si completam cu sare si piper dupa gust.

Eu am pus si niste busuioc uscat.

Se servesc calde;)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ravioli cu cartofi 192896
retete culinare - Ravioli cu cartofi 192897
retete culinare - Ravioli cu cartofi 192898
retete culinare - Ravioli cu cartofi 192899
retete culinare - Ravioli cu cartofi 192900
retete culinare - Ravioli cu cartofi 192901

COMENTARII (9)

Sim0na 1

09.12.2012, 20:46

arata foarte bine

AnyCostescu 1

09.12.2012, 20:59

adry88 1

09.12.2012, 20:59

fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L