Ravioli cu ciuperci (hribi) si alune

de iulianatanase in Paste, 24 Oct 2010 | 3625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de ravioli :
  • 3 oua mari
  • 300 gr. faina alba "oo"
  • 1/2 lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr. urda de vaca sau oaie
  • 1 ou
  • 100 gr.parmezan razuit
  • 100 grame ciuperci uscate si inmuiate 2 ore in apa calda(hribi sau porcini)
  • nucsoara
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 50 gr. unt topit
  • 100 grame de alune prajite si taiate grosolan cu cutitul
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu ciuperci (hribi) si alune:

Pregatiti aluatul pentru ravioli astfel: intr-un bol incapator puneti faina,sarea si ouale batute cu furculita.Faceti un aluat pana  cand devine fin,si se deslipeste de pe mana.(cam 10 min).Ungeti aluatul cu ulei si acoperiti cu folie de plastic si un prosop.Lasati aluatul la odihnit nu mai putin de 30 min.In acest fel aluatul pierde din elasticitate si se poate intinde usor.

In timp ce aluatul se odihneste ,pregatiti umplutura: intr-un castron puneti urda,ciupercile taiate cu cutitul,oul,parmezanul si condimentele dupa gustul vostru.Daca vi se pare prea moale adaugati parmezan ras cu incredere. Intindeti aluatul cu sucitorul in foaie de 2 mm .Taiati aluatul in formele dorite:patrate de 6cmx6cm sau rotunde (cum am facut eu)Puneti intr-un saccapoche(sau punga de naylon pentru dulciuri de unica folosinta) umplutura si puneti pe fiecare patratel sau disc cam o lingurita de umplutura.Daca in bucatarie e foarte cald,va sfatuiesc sa acoperiti aluatul cu umplutura cu un prosop,ca sa nu se usuce.Daca se intampla sa nu puteti lipi raviolii.umeziti degetele in putina apa si ungeti extremitatile ca sa faca"priza".Inchideti raviolii in forma patrata ,dreptunghiulara sau semirotunda,si presati bine marginile ca sa nu se deschida la fiert.

Intr-o oala de 2-3 litri puneti apa la fiert cu sare.cand apa da in clocot,aruncati raviolii inauntru. In acest timp topiti untul in tigaie si adaugati alunele prajite inainte.Lasati sa se aromatizele in timp ce fierbeti pasta.Cand raviolii sunt la suprafata,mai lasati un minut si scoatetii in farfurii.

Turnati sosul de unt si alune si presarati cu parmezan ras .

 

TIPS-URI

1

Eu pregatesc intotdeauna 4 portii si 2 le pun in congelator,intinse pe un platou,dupa o zi se pot pune in pungi.

COMENTARII (3)

Laly 1

24.10.2010, 22:30

Ce bun trebuie sa fie

nadina73 1

25.10.2010, 01:24

interesanta combinatia e la favo si dau si 5 f

iulianatanase 1

25.10.2010, 11:03

Multumesc mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18