Ravioli cu piept de pui, rosii si ceapa verde in sos de unt

de laylalala in Paste, 30 Iun 2011 | 5518 vizualizari

 

De ceva timp tot zic ca trebuie sa incerc sa fac aluat de paste. Acea zi de incercare a sosit in sfarsit. Sincer a fost cam greu cu intinsul aluatului la o grosime atat de mica deoarece nu am deocamdata o masina de intins foaia de paste.Pentru prima data…foaia a fost putin mai groasa de 2 mm dar doresc sa mai incerc pana cand imi iese perfect :P Umplutura este delicioasa iar ravioli alaturi de acel unt topti cu salvie este foarte bun…atat de bun incat tata incepe sa ma certe zicandu-mi ca sa termin cu gatitul ca astfel imediat va ajunge maaare...deoarece nu se poate opri din mancatul preparatelor ce le fac eu. Enjoy !

 

INGREDIENTE

  • Paste
  • 200 gr faina
  • 3 oua
  • Umplutura
  • 100 gr piept de pui, fiert
  • 2 rosii, decojite si tocate
  • 1 tija de ceapa verde, tocata
  • 50 gr crema de branza
  • 1 lingurita cimbru, tocat
  • 1 ou
  • sare si piper, dupa gust
  • pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli cu piept de pui, rosii si ceapa verde in sos de unt:

Pentru paste, amesteca faina cu ouale apoi framanta bine pana la omogenizare.  Da aluatul la rece 30 minute.

Pentru umplutura, adauga in blender toate ingredientele  in afara de pesmet. Se pulseaza pana cand se maruntesc bine ingredientele apoi se adauga pesmet si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie nici prea  lichida dar nici prea solida.

Aluatul de paste se intinde pana cand se obtine o foaie de 2 mm. Se taie aluatul in fasii egale a cate 7 cm. Jumatate din fasii se ung cu ou batut. Se pune cate 1 lingurita si jumatate de umplutura pe fasiile unse cu ou, lasand cate 3-4 cm distanta intre ele. Se acopera apoi cu restul fasiilor si se sigileaza. Se scoate aerul din jurul umpluturii apoi se taie aluatul intre fiecare doua umpluturi. Ravioli se pun  la fiert in apa cu sare si 2-3 linguri ulei de masline aprox. 5 minute.  Se scurg ravioli si se servesc cu unt topit cu salvie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu piept de pui, rosii si ceapa verde in sos de unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu sos de rosii