Ravioli de casă cu ciuperci în sos pesto

de Satisfyyourcravings in Paste, 6 Feb 2013 | 2699 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluatul de ravioli:

  • 1 cană făină cernută
  • 1 ou bătut ca pentru omletă
  • 1 lingură ulei
  • puţină sare
  • 50 ml apă călduţă
  • 1 ou bătut pentru uns marginile

Pentru umplutura de ravioli:

  • 250 grame ciuperci proaspete, tocate mărunt
  • 3 linguri de cremă de brânză
  • 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat
  • ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, tocați
  • sare/ piper

Pentru sosul pesto:

  • 1 cană de ierburi proaspete amestecate: pătrunjel, mentă, busuioc
  • 2 tulpini ceapă verde, tocate
  • coaja de la 1/2 lămâie
  • ulei de măsline
  • 1 file anșoa
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml smântână pentru gătit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli de casă cu ciuperci în sos pesto:

Pentru aluatul de ravioli, se amestecă gradual făina cu oul, uleiul, sarea și apa până devine o cocă omogenă. Se transferă pe o suprafață presărată cu făină și se frământă până devine catifelată și ușor uscată, 5-10 minute. Se înfășoară în folie alimentară și se lasă la odihnit 10-15 minute. 

Între timp, se încălzeşte puţin ulei de măsline într-o tigaie și se adaugă usturoiul. Se sotează 1-2 minute, apoi se adaugă ciupercile, sare și piper. Se gătesc la foc mediu spre mare până când tot lichidul s-a evaporat. Se scot pe o farfurie și se amestecă cu pătrunjelul. După ce s-au răcit, se amestecă cu crema de brânză și se  refrigerează până la momentul utilizării.

Se împarte aluatul în biluțe nu foarte mici. Se ia fiecare biluță și se întinde pe o suprafaţă presărată cu făină. Foaia trebuie să fie foarte subţire, transparentă.

Dacă folosiți o formă specială pentru ravioli, se presară făina peste aceasta pentru ca ravioli să nu se lipească. Se așează o foaie de aluat în formă, se pune câte 1/2 linguriță de umplutură în fiecare formă, se ung marginile cu ou, apoi se acoperă cu altă foaie de aluat, apăsând ușor. Se trece cu sucitorul peste formă pentru a tăia ravioli. Se scot din formă și se păstrează pe o suprafață presărată cu făină. 

Dacă nu folosiți formă, se așează o foaie de aluat pe o suprafață presărată cu făină, se așează umplutura la distantă destul de mare, se unge aluatul cu oul, de jur împrejur, apoi se așează o altă foaie de aluat și se taie cu un cuțit sau pahar. Pentru a asigura lipirea celor două foi de aluat, se apasă marginile fiecărui ravioli cu o furculiță. Se păstrează pe o suprafață presărată cu făină. 

Ravioli se fierb în apă cu sare în tranșe de câte 10-15 bucăți pentru câteva minute, până se ridică la suprafață. 

Pentru sos, se mixează ierburile într-un robot de bucătărie împreună cu ceapa, coaja de lămâie, sare și piper, turnând câte puțin ulei după fiecare 10-20 de secunde de mixat, astfel încât să rezulte o pastă omogenă. 

Într-o tigaie se încălzește puțin ulei de măsline la foc mediu. Se adaugă anșoa, se sfărâmă cu o lingură până se încorporează în ulei, apoi se adaugă usturoiul. Se sotează până capătă o culoare aurie. Se adaugă pasta de ierburi obținută anterior, se amestecă pentru omogenizare, apoi se adaugă smântâna, sare și piper. Se păstrează pe foc până când smântâna s-a încălzit. 

Se așează ravioli în farfurii și se toarnă sosul de pesto deasupra. Se consumă imediat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ravioli de casă cu ciuperci în sos pesto 202486
retete culinare - Ravioli de casă cu ciuperci în sos pesto 202487

COMENTARII (23)

Bya Ralu 1

20.03.2013, 17:17

bune bune

Panacris 1

05.06.2013, 16:42

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 16:00

foarte bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L