Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc

de simona72 in Paste, 21 Ian 2015 | 1528 vizualizari

 

Daca zilele trecute v-am adus reteta de paste colorate in casa, nu puteam sa las sa treaca sa nu fac si raviolii umpluti. Am ales o umplutura simpla de branza cu busioc, la care am adaugat un sos fin cu branza Roquefort (branza din lapte crud de oaie cu mucegai nobil)...

 

INGREDIENTE

  • pentru ravioli aveti reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/paste-colorate-facute-in-casataitei-tagliatelle-si-ravioli-68013.html
  • pentru umplutura:
  • 100 gr branza tare (telemea de oaie sau vaca)
  • cateva frunze de busuioc proaspat si 2-3 linguri ulei de masline (eu folosesc o pasta facuta in casa, la robotul de bucatarie facuta din: busuioc proaspat, ulei de masline si sare de mare)
  • pentru sos:
  • 50 gr branza Roquefort
  • 100 ml lapte condensat
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita amidon alimentar
  • 3-4 linguri apa rece
  • fulgi de chili rasniti
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc:

Daca aveti discurile de raviolii gata facute, totul dureaza extrem de putin. Daca faceti pastele in acelasi timp, timpul de pregatire se schimba...si rabdarea se pierde, in cazul meu...:)))

Pentru umplutura: se da branza pe razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu pasta de busuioc, in cazul meu. Daca aveti frunzele proaspete, le tocati marunt, le adaugati la branza razaluita, adaugati si 2-3 linguri ulei de masline si amestecati. Nu necesita sa adaugati sare pentru ca branza este sarata...

Pentru asamblare ravioli: in discul de aluat de raviolii se pune o lingurita de umplutura. Va puneti la indemana un paharel cu apa, inmuiati degetul in apa si umeziti marginile discului de raviolii. Suprapuneti marginile una peste alta, puneti raviolii in forma speciala si strangeti pentru a se lipi marginile. Daca nu aveti o forma speciala, apasati marginile cu o furculita...

Pentru sos: intr-o craticioara cu fund dublu puneti laptele condensat si branza. Zdrobiti putin branza cu furculita si puneti vasul pe foc. Lasati sa dea in clocot si amestecati mereu pana se dizolva branza Roquefort. Separat, intr-un bol, diluati amidonul(putin, maxim jumatate de lingurita) in cateva linguri apa rece. Dupa ce laptele condensat a fiert impreuna cu branza (1 minut este suficient) adaugati amidonul alimentar diluat. Potriviti de sare si lasati pe foc pana sosul se ingroasa, 1-2 minute. 

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand apa clocoteste se adauga raviolii umpluti si se lasa sa fiarba 3-4 minute. Se scot cu o spumiera, se aseaza pe o farfurie, peste raviolii se mai pun cateva firicele de branza razaluita, iar alaturi se serveste cu sosul de branza. Se rasnesc cativa fulgi de chili deasupra si se servesc imediat.

Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

ravioli se servesc imediat dupa fierbere...

2

umpluturile si sosul pot sa varieze in functie de preferinte si gusturi

3

se pot fierbe si la steamer, dar mie mai mult mi-au placut fierti in apa

RETETA IN IMAGINI

Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc-0
Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc-1
Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc-2
Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc-3
Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc-4
Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc-5
Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc-6
Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc-7
Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc-8
Ravioli de casa cu umplutura de branza si busuioc-9

COMENTARII (26)

Sylvia 1

22.01.2015, 12:11

arata superb ! bravooo

roxana_simona 1

22.01.2015, 12:49

elucubratiiculinare 1

22.01.2015, 19:16

waw ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04