Ravioli - desert

de lia maria in Paste, 17 Feb 2012 | 1481 vizualizari

 

Simpaticele patratele dulci, micute si finute sant tare gustoase !
Multumesc Bucataras ! pentru tavita din camara...

 

INGREDIENTE

  • 400g faina
  • 2 oua
  • 150ml apa
  • ½ lingurita sare
  • Umplutura:  
  • Dulceata de capsuni/lubenita
  • Deasupra:  
  • Sirop menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli - desert:

Framantam un aluat bine lucrat pe care-l intindem cat mai subtire.Taiem dreptunghiuri, pudram forma cu faina, asezam aluatul, apasam putin cu degetul , adaugam in fiecare gropita cate putina dulceata, sau chiar o capsunica, pana le umplem pe toate. Deasupra intindem alt dreptunghi de aluat si cu sucitorul, rulam, apasat deasupra formei. Decupam si rasturnam patratelele pe masa de lucru.

Punem o oala cu apa la fiert si cand clocoteste punem patratelele la fiert, cam 15’, apoi le clatim sub jet de apa rece si le lasam putin la scurs in strecuratoare.

Servim imediat, cu dulceata si sirop de menta deasupra.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ravioli - desert 147416
retete culinare - Ravioli - desert 147417
retete culinare - Ravioli - desert 147418
retete culinare - Ravioli - desert 147419
retete culinare - Ravioli - desert 147420
retete culinare - Ravioli - desert 147421
retete culinare - Ravioli - desert 147422
retete culinare - Ravioli - desert 147424

COMENTARII (34)

lia maria 1

19.02.2012, 10:34

jolygina

Aurelia 07_07 1

26.02.2012, 20:54

Draga Lia si tu ne incinti cu asa o bunatate.Pot si eu sa gust

lia maria 1

26.02.2012, 21:08

cu mare drag te servesc Ica_mama

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21