Ravioli dulci la cuptor cu licorice

de GretaRachita in Prajituri, 29 Mar 2014 | 666 vizualizari

 

Ravioli dulci la cuptor cu licorice – iata ce a iesit din cuptorul meu ieri, duminica dimineata la ora 6. Eram treaza de la 5 si incercam sa mai atipesc, dar nu reuseam. In mintea mea se incalceau ingrediente, retete, noi idei, asa ca am decis sa cobor in bucatarie si dupa circa 45 de minute iata rezultatul: acesti minunati ravioli dulci cu licorice.

 

INGREDIENTE

  • - 250 g de faina
  • - 80 g de zahar brun
  • - 1 ou
  • - 1/2 plic de parf de copt
  • - 1/2 pahar de lichior de licorice (daca nu va place puteti folosi lichior de lamaie, rom, tuica)
  • - 1 plic de zahar vanilat
  • - dulceata sau nutella pentru umplut ( eu am folosit diverse tipuri de dulceata: mure, afine, caise – important este sa fie consistenta)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ravioli dulci la cuptor cu licorice:

Am pus faina pe masa de lucru formand un soi de fantana. Am adaugat zaharul, praful de copt, vanilia, oul si lichiorul in mijloc si am framantat bine. Am invelit aluatul intr-un prosop de bucatarie si l-am lasat sa se odihneasca pentru circa 15 minute.

Intre timp mi-am pregatit dulceturile si am aprins cuptorul la 180 de grade.

Am intins aluatul si am taiat cercuri cu o forma rotunda. Am pus in mijloc dulceata sau nutella si am inchis impaturind in doua fiecare cerc si apasand bine pe margini astfel incat umplutura sa nu poata iesi in timpul coacerii. Am pus raviloi pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt si am dat la cuptor 15-20 de minute.

I-am scos din cuptor, i-am pus pe o farfuie si i-am pulverizat zahar praf deasupra.

 

COMENTARII (4)

Corinuta 1

29.03.2014, 10:18

Foarte interesanti! La cuptor n-am facut inca. Simo, cred ca e o planta

deyutzky 1

29.03.2014, 11:45

Rocsi 1

29.03.2014, 20:16

Ce bune or fi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29