Regina budincilor

de cccris in Dulciuri, 22 Mar 2010 | 11057 vizualizari

 

E reteta lui Jamie Oliver, foarte simplu de facut chiar si pentru incepatori. Nu am mincat eu multe budinci, dar asta chiar trebuie sa fie Regina lor.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  •  565ml lapte
  • 115g pesmet
  • 225g zahar  
  • 4 linguri cu ce gem doriti
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Regina budincilor:

Incalzim cuptorul la 150 grade.


Separam 3 oua, punem galbenusurile intr-un castron impreuna cu oul ramas intreg ( fara coaja, hi hi hi) si le batem bine. Adaugam laptele, pesmetul si doar 85gr din zahar.


Punem gem pe fundul vasului in care vom coace budinca si il intindem bine.


Adaugam cu mare grija compozitia de mai sus peste gem, sa nu il deranjam prea tare.


Toate astea se coc 1 ora la cuptor, dar eu le-am tinut mai mult, cam 90min pina cind s-a legat budinca.


Batem albusurile bine, adaugam zaharul ramas si mixam pina obtinem o compozitie ca de bezea.


Scoatem budinca din cuptor, adaugam albusurile, intindem bine pe toata suprafata vasului si mai lasam la cuptor 20 min, dar iarasi am lasat mai mult ca sa se rumeneasca frumos la suprafata, sa fie mai tare putin.


Aveti grija sa nu se arda.


Este delicioasa.


P.S.: daca aveti familie mare ca mine e bine sa dublati cantitatile, o sa va lingeti pe degete de buna ce e.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Regina budincilor 23234
retete culinare - Regina budincilor 23235
retete culinare - Regina budincilor 23236
retete culinare - Regina budincilor 23237
retete culinare - Regina budincilor 23238
retete culinare - Regina budincilor 23239
retete culinare - Regina budincilor 23240

COMENTARII (5)

Oana 1

22.03.2010, 23:59

O, ce bine arata!

cccris 1

23.03.2010, 07:22

pt fanii bezelellor e minunata

mariac 1

26.03.2010, 15:19

ce buna e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10