Regina noptii

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Ian 2013 | 87445 vizualizari

 

Reteta asta am gasit-o printr-o revista, sigur am modificat ceva la ea, dar nu mai stiu ce, noroc ca m-am invatat minte si scriu atunci ce ''balareli'' fac.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 100 g faina
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura rom
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g nuca maruntita
  • 100 g ciocolata amaruie
  • un praf de sare
  • 100 g unt ( am pus margarina rama)
  • 100 g biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • CREMA
  • 300 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 2 linguri amidon
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • vanilie baton ( am pus finess-vanille bourbon de la Dr.Oetker)
  • 250 g unt ( am folosit margarina rama)
  • un praf de sare
  • GLAZURA
  • 150 g ciocolata menaj
  • 150 g zahar
  • 70 ml apa
  • 40 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Regina noptii:

BLATUL: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se amesteca cu unt si se adauga ciocolata topita, faina, praful de copt, romul si albusurile batute spuma. La sfarsit se adauga nuca si cacaoa.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se toarna compozitie cam de doua degete, apoi se aseaza biscuitii (scrie 100 g dar folosesti cat sa acoperi tava cu biscuiti) si peste ei se toarna restul de compozitie. Se da la cuptorul incins cca 40 minute.

CREMA: Se amesteca galbenusurile cu praful de sare si se lasa acoperite 10 minute.Se fierbe laptele cu zaharul si batonul de vanilie, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste galbenusuri si se fierb pe baie de aburi cca 15 minute, amestecandu-se incontinuu. Adaugam 2 linguri de amidon, lasam sa mai fiarba un pic si dam cratita de pe foc. Hidratam gelatina si o adaugam in compozitia calduta. Lasam sa se raceasca, adaugam untul moale si albusurile batute spuma.

GLAZURA: Se topeste ciocolata se amesteca cu apa, zaharul si untul. Se toarna calduta peste prajitura.

Blatul se taie in doua, la mijloc se pune crema si deasupra glazura, se da la rece.

 

TIPS-URI

1

am adaugat 2 linguri amidon in crema si 10 g gelatina

2

am folosit si albusurile la crema

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Regina noptii 198019
retete culinare - Regina noptii 198020

COMENTARII (28)

scortisoara 1

09.03.2013, 11:11

ce delicios arata

kukibella 1

28.06.2013, 11:58

roxana_simona 1

29.06.2013, 00:07

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D