Reteta de Inghetata de banane si curry pregatita de Nico Lontras in finala

de Bucataras in Dulciuri, 12 Feb 2013 | 1034 vizualizari

 

Nico Lontras a destainuit admiratorilor sai din cadrul showului Top Chef reteta de inghetata de banane si curry cu care a impresionat in finala

 

INGREDIENTE

  •  6 galbenusuri mari
  • 1 praf de sare
  • 700 ml frisca lichida dulce
  • 1 pastaie de vanilie
  • 8 linguri de zahar
  • 3 banane (piure)
  • praf de curry iute, dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Inghetata de banane si curry pregatita de Nico Lontras in finala:

 Se taie pastaia de-a lungul, pe jumatate, se curata de seminte si toate impreuna se pun intr-o craticioara cu frisca lichid, praful de curry si se infierbanta pe foc mic, pana se aduce la punctul de fierbere, dupa care se indeparteaza de pe sursa de caldura si se indeparteaza pastaia de vanilie. Intr-un castron incapator se bat galbenusurile cu praful de sare si cu zaharul, pana cand se formeaza o crema consistenta.

Se toarna frisca fierbinte peste crema de oua, putin cate putin si ameste cand constant (altfel se coaguleaza galbenusurile), pana cand se incorporeaza complet.

Se transfera crema de frisca si oua intr-o cratita si se pune pe foc mic, amestecand constant, pana cand se ingroasa sau ajunge la 75 C.

Se toarna crema obtinuta intr-un castron incapator, se lasa sa se racoreasca putin si se adauga piureul de banane amestecand pana cand se omogenizeaza bine. (optional se poate folosi si lichior de banane)

Crema se raceste si se toarna in masina de inghetata pentru 20/30 minute pana cand inghetata ajunge la consistenta potrivita. (sau conform instructiunilor de folosire a masinii) Daca nu aveti un aparat de inghetata, turnati crema de baza intr-un castron si dati-o la congelator pana ingheata. Amestecati bine crema cu un mixer de mana, la fiecare 30 de minute, astfel evitandu-se formarea cristalelor de gheata in compozitia de inghetata.

Cititi interviul lui Nico acordat siteului star-gossip.com

Mai multe reteta marca Nico Lontras le gasiti pe blogul sau: http://www.chocolateoblivion.blogspot.ro/

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (18)

Lau

Lau 1

12.02.2013, 17:48

Toamna07

Toamna07 1

12.02.2013, 18:12

Da,si eu vreau sa o fac;am pus ochii pe ea ,de la emisiune!

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

12.02.2013, 23:27

waw, vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!