Reteta mea de cheesecake cu crema de trufe

de naomy in Prajituri, 8 Feb 2012 | 5254 vizualizari

 

Un adevarat rasfat, era culmea sa nu fie super de bun atat timp cat este ceva nou, nu este chiar o reteta proprie, dar am furat si eu de ici colo si am facut ceva nou.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 300 gr biscuiti pt copii
  • 3 linguri de cacao pt copii(cola-cao cu fulgi de ciocolata )
  • 120 gr unt
  • CREMA DE BRANZA
  • 450 gr crema de branza la cutie (nu am folosit philadelphia)
  • 220 gr zahar brun
  • 150 gr smantana
  • 3 piculete zahar vanilat
  • 4 oua
  • 150 gr de fulgi de ciocolata.
  • CREMA DE TRUFE
  • 200 gr trufe
  • 100 frisca lichida
  • 50 mil rom
  • PT DECOR
  • 150 gr ciocolata cu migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta mea de cheesecake cu crema de trufe:

Se sfarama bicuitii cu mana sau in robotul de bucatarie, se pun intr-un vas inalt si separat topim untul si il amestecam cu cacaoa. Se amesteca untul cu biscuitii si se toarna intr-o forma de tarta cu peretii detasabili, se preseaza bine utilizand o cana, se vor obtine rezultate minunate. Se da forma cu blatul la frigider cam 5 minute .

CREMA DE BRANZA

Punem cutiile de branza in bolul de la mixer si adaugam zaharul brun si zaharul vanilat si incepem sa mixam la viteza medie, apoi adaugam ouale si  mixam  pana se omogenizeaza ouale. Adaugam si smantana, mai mixam un pic si introducem treptat fulgii de ciocolata si amestecam cu o spatula.

Se scoate blatul din frigider si se da la cuptorul incins la 180 grade cam 5 minute. Scoatem blatul din cuptor si reducem din temperatura la 170 apoi turnam compozitia de crema de branza deasupra blatului, apoi se aseaza intr-o tava mai mare, in care se toarna aproximativ 1 litru de apa  care are rolul de a preintampina craparea suprafetei tartei. Se coace cam 30 -40 minute (eu am lasat-o un pic mai mult la cuptor cam 45 minute, depinde de cuptor)  nu este necesar ca suprafata prajiturii sa fie rumena ,ci important ca marginile sa fie ferme si la atingerea suprafetei sa aveti senzatia ca atingeti o masa inchegata. Cand este gata stingeti cuptorul  lasand usa deschisa ca tarta sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Dupa aceea se da la frigider, pentru cel putin 3 ore. (daca rezistati)

CREMA DE TRUFE

Este simpul ca buna ziua, se incalzeste frisca in care topim trufele apoi amestecam repede pana se formeaza o crema. Adaugam si romul apoi o  lasam la racit cateva minute (grija sa nu se intaresca prea mult) e preferibil ca aceasta crema sa fie facuta cam dupa ce tarta s-a racit bine si este la frigider. Deci cum spuneam, cand este inca calda crema de trufe se toarna peste tarta, in forme circulare pana se acopera toata suprafata. Pentru a decora am razuit cu cutitul ciocolata cu migdale pana am obtinut fulgi mai mari si am decorat marginiile tartei .

Cer scuze pt lipsa de foto ,dar am ramas fara baterie la aparat tocmai dupa ce facusem blatul .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta mea de cheesecake cu crema de trufe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

horia 1

10.02.2012, 20:59

prezentarea de nota 10.

naomy 1

10.02.2012, 22:56

multumesc horia ,apreciez parerea ta ,gracias

bianca92 1

27.10.2013, 10:47

o bunatate trebuie sa o pun la favorite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat