Revani, prajitura insiropata cu gris

de simona72 in Prajituri, 22 Noi 2013 | 17479 vizualizari

 

Desertul face parte din lumea dulciurilor orientale, iar reteta a fost culeasa din cartea "Dulciuri orientale". Pe cat de simpla pe atat de delicioasa....reteta a suferit cateva mici modificari fata de reteta din carte.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 pahar de zahar
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de iaurt sau lapte batut
  • 2 pahare de faina
  • 1 pahar de gris
  • 1 plic esenta de vanilie Bourbon
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de turmeric(optional)
  • pt sirop:
  • 4 cani apa
  • 2 cani zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • unt pt uns tava
  • pt servit:
  • seminte de dovleac prajite si caramelizate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Revani, prajitura insiropata cu gris:

Se face siropul pt inceput: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, iar la urma se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa craticioara cu siropul sa se racoreasca pana e gata prajitura. 

Pt aluat: ouale se mixeaza cu un praf de sare si zaharul. Cand au devenit o spuma densa se adauga in fir subtire uleiul, apoi laptele batut sau iaurtul si vanilia. Separat se amesteca faina cu grisul, praful de copt si turmericul. Se adauga peste compozitia umeda si se amesteca incet ingredientele cu un tel. Pregatim o tava pt prajituri, o tapetam cu unt si putina faina. Punem aluatul in tava, nivelam si dam la cuptorul incins la 160-170 grade pt 30 minute pana devine rumen-aurie deasupra. Dupa ce s-a copt prajitura, se scoate fierbinte din cuptor, se taie bucati dupa cum doriti si asa fierbinte se insiropeaza cu siropul facut dinainte. Se acopera cu folie alimentara sau folie de aluminiu si se lasa cateva ore pana prajitura absoarbe tot siropul.

Se serveste presarata cu fistic, nuca macinata...eu am achizitionat seminte de dovleac prajite si caramelizate de la Lidl si le-am folosit pe astea. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

reteta originala nu are turmeric, eu l-am folosit pt a da o culoare galben frumoasa prajiturii...voi puteti sa folositi oua de casa si va iesi la fel de frumoasa

2

este o prajitura insiropata, dar nu in exces, se mai putea folosii inca 50-100 ml sirop

3

siropul se face cat de dulce doriti, in reteta din carte era cu o cana de zahar mai mult

4

se masoara cu aceeasi cana de fiecare data...cana pe care eu am folosit-o masura 200 ml apa

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280090
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280091
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280093
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280094
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280095
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280096
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280097
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280098
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280099
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280100
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280101
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280102
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280103
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280104
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280105
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280106
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280107
retete culinare - Revani, prajitura insiropata cu gris 280108

COMENTARII (26)

Rux 1

24.11.2013, 01:14

O prajitura minunata de care ma leaga nenumarate amintiri de suflet...si eu o prepar e drept nu foarte des...si o stiu sub denumirea de namura sau harissi...si oricum ar fi e un vis frumos Arata splendid!

Lavinia 1

24.11.2013, 10:57

O prajitura minunata!

diaconta 1

25.11.2013, 18:50

Minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S