Rigatoni arrabiata

de Corinuta in Paste, 23 Iul 2010 | 2928 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • putin ardei iute (chilli) macinat
  • 2 conserve de rosii cojite 
  • 400 g rigatoni (macaroane mici)
  • 1 legatura busuioc
  • 1 lingurita cimbrisor uscat
  • sare, piper macinat
  • cascaval ras (parmezan, Emmental etc.)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni arrabiata:

Se curata ceapa si usturoiul,apoi se toaca marunt. Se curata ardeiul si morcovul, se spala, apoi se taie in cubulete, respectiv se razuie.

Se calesc legumele pregatite in ulei de masline, cu putin chilli, timp de cateva minute. Se pune cimbrul uscat si se mai caleste putin.

Se adauga rosiile tocate din conserva si se fierb la foc mic, timp de aprox. 20 minute, pana se ingroasa usor.

Intre timp se fierb pastele al dente, intr-o cantitate suficienta de apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se rup frunzele de busuioc, se spala si se taie fasii inguste. In final se adauga peste sos, apoi se condimenteaza cu sare si piper.

Se scurg pastele, se impart in farfurii, se toarna deasupra sosul si se presara cascavalul ras.

 

TIPS-URI

1

480 kcal/portie

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rigatoni arrabiata 42830
retete culinare - Rigatoni arrabiata 42831
retete culinare - Rigatoni arrabiata 42832
retete culinare - Rigatoni arrabiata 42833
retete culinare - Rigatoni arrabiata 42834
retete culinare - Rigatoni arrabiata 42835
retete culinare - Rigatoni arrabiata 42836
retete culinare - Rigatoni arrabiata 42837
retete culinare - Rigatoni arrabiata 42838

COMENTARII (10)

Corinuta 1

24.07.2010, 12:35

Nadina, noua tare ne-a placut.......desfunda sinusurile

Bunica 1

24.07.2010, 22:25

imi plac atat de mult pastele, dar cand vad cate calorii au ma lipsesc...

Corinuta 1

25.07.2010, 15:51

Bunica, promit k nu mai pun caloriile.....oricum cred ca e reteta de paste cu cele mai putine calorii....eventual ar mai fi cele ''alio olio&peperoncino'' cu si mai putine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!