Rigatoni cu sos de ardei rosii

de alba_zori in Penne, 21 Mar 2012 | 1878 vizualizari

 

Sant foarte multumita de reteta asta,este chiar stralucita dupa parerea mea,imi place la nebunie,o mananc si cu lingurita pe paine dupa ce se tremina pastele,asi tot manca in fiecare saptamana,dar nu se gasesc mereu ardei grasi rosii,am facut de mai multe ori,prima oara am facut in stil zacusca,ardei grasi cu ceapa si vinete,a iesit nici nu pot explica cat de mult mi-a placut.Dar si ardeii simpli sant nemaipomeniti,un gust dulceag si picacios de la curry e chiar tot ce trebuie la pranz,si cu siguranta nu e greu la digerit din cauza ca am indepartat cojile de la ardei,atata tot,deci e un punct in plus,pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei rosii mai marisori.
  • ulei de masline.
  • o foaie de lustean sau patrunjel.
  • curry dupa gust.
  • sare dupa gust.
  • rigatoni 170 gr.
  • branza tofu de soia sau 3 linguri de smantana.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni cu sos de ardei rosii:

Sa va explic cat imi place poate nu are mult rost, mai bine este sa incercati cat mai repede si sa vedeti ca am dreptate.

Deci eu am inceput sa spal ardeii fara sa-i sterg de apa si sa-i tai bucatele, i-am pus intr-o cratita cu un pic de ulei de masline, am pus si un pic de sare si curry si foaia de leustean, am pus capacul bine fara sa las loc la aer ca sa nu se usuce si asa din cand in cand mai amestecam si ma uitam daca se coc, cam in 30 de minute s-au si facut.

Intre timp am mai adaugat o lingura de apa fierbine ca sa nu se usuce prea tare, apoi cand era gata am scos foaia de leustean si ardeii i-am dat prin storcatorul de rosii ca sa indepartez cojile, a curs o crema fina in cratita mai micuta care o aveam dedesubt, asa am lasat la odihnit pana am pus cratita cu apa la fiert pe rigatoni.

Deci cand a fiert apa cu sarea am pus si rigatoanele si cand s-au facut, inainte de a le scurge, am incalzit din nou sosul de ardei un pic. Am pregatit si farfuriile si am scurs rigatoanele si am pus si sosul deasupra si am ras branza tofu deasupra, stiu ca smantana e moartea ei, dar eu de la alergia mea la lapte folosesc tofu.

Din ce a mai ramas din sos am pus cu lingurita pe paine si am servit si asa, deci pofta mare, da mare mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Rigatoni cu sos de ardei rosii-0
Rigatoni cu sos de ardei rosii-1
Rigatoni cu sos de ardei rosii-2
Rigatoni cu sos de ardei rosii-3

COMENTARII (12)

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.03.2012, 01:46

gatesti minunat..ce sa mai zic...

mamaieelena

mamaieelena 1

22.03.2012, 10:45

MIUTA

MIUTA 1

22.03.2012, 12:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24