Rigatoni Pie

de Rocsi in Paste, 13 Iul 2016 | 5763 vizualizari

 

Ma uitam intr-o zi cu sotul la tv si cum butonam noi telecomanda, ne-am oprit putin pe Paprika. Asa in trecere am vazut acest produs final, etapele prepararii nu le vazusem. Sotul a zis ca poate intr-o zi pregatesc si eu. Nu mi s-a parut nimic complicat si este de efect, dar si foarte buna. Cand sunteti in pana de idei, va recomand sa incercati aceasta reteta faina!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr paste rigatoni
  • 700 gr carne tocata (500 porc + 200 vita)
  • 2 cepe verzi mici
  • 1/2 ardei kapia
  • 600 gr rosii decojite in suc de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 4 crengute marar verde
  • 200 gr mozzarella
  • 70 gr cascaval
  • 50 gr parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigatoni Pie:

Curatam ceapa verde si o taiem rondele. Ardeiul kapia il taiem cubulete. Rosiile decojite le punem in blender si le pasam. Intr-o tigaie incingem uleiul. Punem catelul de usturoi curatat, ardeiul kapia si ceapa verde. Le innabusim 2 minute, apoi scoatem usturoiul si adaugam carnea. Amestecam bine, apoi punem o cana de apa. Presaram sare si piper. Lasam focul potrivit, iar cand a scazut lichidul pe jumatate, adaugam rosiile pasate. Invartim cu o paleta, presaram busuiocul uscat si mai lasam sa fiarba putin sosul. Nu il scadem de tot pentru ca mai absorb si pastele. Tragem tigaia deoparte, adaugam mararul verde tocat si pregatim pastele. Intr-o oala punem apa cu sare, o transferam pe foc. Cand apa clocoteste, punem pastele, le fierbem cam 7-8 minute. Cand sunt gata, le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga bine. Mozzarella o taiem felii rotunde. Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari, iar parmezanul pe razatoarea mica. Ungem un vas de ceramica cu unt, il tapetam cu hartie de copt. Asezam rigatoni in picioare, unul langa altul, presaram putin parmezan ras. Punem amestecul de carne deasupra, il nivelam. Presaram putin cascaval, asezam feliile de mozzarella, apoi presaram restul de cascaval si parmezan. Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita. Cand deasupra s-a rumenit placinta, o scoatem din cuptor. Se serveste calda. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rigatoni Pie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu paste și carne (rigatoni pie)