Rigo Iancsi

de Roda in Prajituri, 9 Iun 2009 | 9159 vizualizari

 

Este o reteta de prajitura din Ungaria,usoara si foarte gustoasa. Poarta denumirea unui celebru lautar ...

 

INGREDIENTE

  • 4-5 linguri de gem de caise;
  • Pentru piscot:
  • 6 linguri zahar praf,
  • 6 oua,
  • 3 linguri faina,
  • 30g.cacao;
  • Pentru crema:
  • 1 praf de vanilie,
  • 8dl. frisca,
  • 200g.ciocolata de menaj;
  • Pentru glazura:
  • 80g.ciocolata de menaj,
  • 1 lingura de ulei;
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigo Iancsi:

(1 portie pentru o tava dreptunghiulara)

1.Cele 6 galbenusuri se freaca cu 6 linguri de zahar praf,se adauga 3 linguri cacao,3 linguri faina si albusurile batute spuma.Compozitia se toarna intr-o tava  de 20x40cm., captusita cu hartie de copt si presarata cu faina.Se coace in cuptor preincalzit, la 180*C, timp de 35minute.

2.Cand s-a racit, se taie in doua  in asa fel incat una din foi, care se va pune deasupra sa fie mai subtire.

3.Se prepara crema:frisca se bate spuma cu praful de vanilie .Ciocolata se topeste in bain-marie ,apoi cu mixerul se amesteca un sfert din crema cu frisca si se continua operatia de incorporare a ciocolatei , dar se amesteca cu o lingura de lemn cat se poate de usor.

4.Foaia mai groasa se pune pe un platou, se unge cu gem de caise,se pune crema .

5.Se prepara glazura:ciocolata se topeste in bain-marie, se adauga uleiul,se amesteca bine si se netezeste peste foaia mai subtire ,care nu se pune peste crema ,ci se lasa pana glazura se intareste si cu un cutit inmuiat in apa fierbinte se taie in cuburi de 5x5cm.Acestea se aseaza frumos peste crema si prajitura, pana la servire, se tine in frigider.cum , cu un cutit ascutit se pot delimita usor portiile.

Sursa foto: .http://www.kulinarika.net

 

COMENTARII (13)

Bucataras 1

22.06.2009, 03:55

1. Roda a zis clar ca n-o intereseaza concursul
2. Retetele fara poza proprie puncteaza la fel ca retetele fara poza. Reteta cu poza proprie primeste 500 puncte, celelalte variante doar 50.
3. Pe bucataras.ro iti poti construi pagina culinara in care sa-ti pastrezi ce retete vrei, de unde vrei, cu ce poze vrei. Am exemplificat si mai sus in sensul ca nu exista restrictii daca gasesti o reteta care-ti place intr-o revista si vrei s-o pastrezi in pagina ta culinara de pe bucataras pentru a nu tine revista 100 de ani prin casa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55