Risotto alla marinara

de alinut in Fructe de mare, 24 Mai 2010 | 6160 vizualizari

 

Am tinut neaparat sa incerc aceasta reteta pentru ca imi plac f mult fructele de mare si apoi ador orazul de orice fel :P
mam inspirat de aici http://www.foodblog.ro/2010/04/risotto-all-marinara/

 

INGREDIENTE

  • 500 g orez pentru risotto (eu am pus mai putin k suntem doar 2 pers)
  • 200 g amestec fructe mare (eu am folosit congelate ca doar asa am avut)
  • patrunjel praspat
  • ulei de masline
  • 2 cepe medii
  • un catel usturoi
  • o radacina pastarnac
  • 1.5 l stock
  • 150 ml vin alb sec
  • o conserva rosii maruntite (eu nu am avut si am inlocuit cu o ling de concentrat de rosii pasta)
  • parmezan
  • unt
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto alla marinara:

Am pregatit stockul: am pus la fiert fructele de mare, codite de patrunjel, o radacina pastarnac maruntita cam 20 min. Apoi am strecurat totul si am pus stockul la temperatura mica sa se mentina cald.

Se caleste ceapa in ulei de masline si orezul cam 2 min apoi se adauga vinul alb si se amesteca 3-4 min pana se evapora alcoolul si amestecul devine usor cremos.

Cu un polonic se toarna stockul peste orez si se amesteca pana se evapora si se continua operatiunea pe durata a 5-6 polonice de stock (aprox 12 min).

Trebuie sa gustati mereu bobul de orez si atunci cand e aproape gata (adica in interior e uscat si exterior facut bine) se adauga fructele de mare, usturoiul, rosiile (in cazul meu pasta de rosii), patrunjelul.

Timp dde 2-3 min amestecati des si asezonati cu sare si piper. Eventual daca considerati necesar mai puteti pune 1-2 polonic stock (dupa preferinta fiecaruia). Gustati bobul de orez si cand acesta sa facut dati la o parte oala de pe foc si puneti parmezan si unt. Amestecati bine sa se patrunda toate si lasati 1 min sa se topeasca untul si parmezanul apoi serviti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto alla marinara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

gaby_duceag 1

25.08.2010, 19:12

La multi ani!

nadina73 1

25.08.2010, 19:14

LA MULT ANI

alinut 1

13.09.2010, 15:55

ms mult pt urari... si scuze de intarziera chiar nu observasem

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu surimi