Risotto cu caracatita

de cristeena20 in Fructe de mare, 6 Feb 2014 | 2069 vizualizari

 

E prima data cand fac aceasta reteta dar a iesit deosebit de delicioasa..pentru cine e fan risotto cremos cu multa branza recomand sa incercati aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • o cutie de tentacule de caracatita (cca 500 gr- 5 tentacule mari)
  • 8 pumni de orez rizotto
  • 2 cepe
  • ulei de masline
  • branza parmigiano razuita (cca 5 linguri)
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu caracatita:

Pregatim caracatita. DAca e congelata lasam sa se dezghete , spalam si o punem la fiert in putina apa rece cu o ceapa cu coaja. (nu adaugam sare deloc). Lasam sa fiarba bine si gustam sa vedem daca tentaculele sunt fierte.Le scoatem si le feliem . Pastram apa (scoatem doar ceapa) si o lasma pe aragaz sa fie merue fierbinte.

Intr-o cratita punem ceapa tocata fin sa se caleasca cu ulei de masline, iar cand e inmuiata adaugam caracatita feliata si apoi aduagam orezul pentru rizotto. Lasam inca 3 minute sa se caleasca toate si adaugam cu o lingura din supa in care a fiert caracatita, doar cat sa acopere putin orezul. Amestecam continuu si adaugam treptat din supa. CA sa avem un rizotto cremos trebuie sa amestecam mereu in timpul fierberii si sa adaugam apa doar treptat. LA fina, cand orezul este fiert si cremos, adaugam branza parmigiano razuita si mai lasam 3 minute. Adaugam sare, piper dupa gust.

Lasam acoperit cuc apac inca 5 minute apoi servim cu parmigiano ras deasupra.

 

RETETA IN IMAGINI

Risotto cu caracatita-0
Risotto cu caracatita-1
Risotto cu caracatita-2
Risotto cu caracatita-3
Risotto cu caracatita-4
Risotto cu caracatita-5
Risotto cu caracatita-6

COMENTARII (15)

Pushaa

Pushaa 1

06.02.2014, 20:24

cristeena20

cristeena20 1

06.02.2014, 22:12

Va multuemsc

cristeena20

cristeena20 1

06.02.2014, 22:14

ideea de risotto cuc aracatita mi-a venit deschizand frigiderul..stiam ca musafirelor le place la nebunie risotto-ul....si apoi la fel caracatita..am indraznit sa fac combinatia..si sincer..a iesit o bunaciune.....il pun la retetele de top cu orez..Aici se mananca mult orez cu peste amestecat..sau pipote gatite la fel cu orez impreuna...Imi place mult asa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!