Risotto cu ciuperci

de Doralinda in Mancaruri de post, 20 Ian 2013 | 1732 vizualizari

 

E o reteta simpla dar necesita timp si rabdare!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr orez (daca nu aveti orez ptr risotto, puteti pune orez rotund)
  • 300 gr ciuperci(puteti pune chiar mai mult)
  • 100 gr parmesan ras
  • 100 ml vin alb
  • Cca 500 ml zeama de la un pui fiert(sau puteti folosi knorr)
  • 100 gr unt
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Salati si stoarceti de apa ciupercile, apoi le calim putin in unt, dupa care stingem cu vinul si lasam cca 5 min la foc mic si amestecam. Separat sa avem zeama de pui fiert(sau knorrul diluat in apa calduta) si punem cate putin in orez, amestecand tot timpul ptr ca altfel se va prinde de cratita, si e indicat sa fie acoperit cu capac. Fierbem pana cand orezul e gata, mai fiert sau mai putin "al dente". Cand e gata, inainte de servire, punem si branza parmezan si amestecam. Se serveste imediat, ptr ca altfel se intareste. Se potriveste de sare si piper.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune orice fel de ciuperci, si branza puteti sa puneti mai mult sau mai putin, dupa gustul vostru.

2

Daca doriti ptr post, atunci inlocuiti untul cu ulei, si nu mai puneti branza(dar tot gustul e in parmesan!)

RETETA IN IMAGINI

Risotto cu ciuperci-0
Risotto cu ciuperci-1
Risotto cu ciuperci-2

COMENTARII (24)

Doralinda

Doralinda 1

21.01.2013, 01:10

Multumesc anna!

Sim0na

Sim0na 1

21.01.2013, 11:45

preferatul meu!!

Doralinda

Doralinda 1

21.01.2013, 12:58

Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!