Risotto cu ciuperci

de InvatsaBucataresccom in Mancaruri de legume, 5 Noi 2014 | 6986 vizualizari

 

Cred ca este una din cele mai bune retete care le bucataresc de obicei! Am preparat-o de cateva ori si a iesit bine de fiecare . Un alt avantaj este ca poate fi un hit in caz ca vreti sa gatiti pentru un grup de prieteni, are factorul WOW! Nu este recomandata oamenilor care prefera mancarea doar sarata fara nici un fel de alt condiment sau aroma!

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez pentru risotto sau orez cu bob scurt 
  • o mana de ciuperci porcini uscate 
  • 1 ceapa medie 
  • 2-3 cotoare de Frunze de telina, daca nu aveti merge si fara 
  • 250 g ciuperci proaspete, daca gasiti ghebe ar fi indicat, orice ar fi nu folositi ciuperci albe 
  • 1 pahar vin alb ( cca 100 ml ) - 2
  • 5-30 g unt 
  • 1 lingura de patrunjel si tarhon tocat marunt, daca nu gasiti tarhon proaspat cel uscat este la fel de bun 
  • ulei masline 
  • ½ lamaie 
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Prefierbeti 1l apa. Se toaca ceapa si telina marunt si se calesc la foc mediu pana se patrund, si se adauga orezul, dupa care se mai celeste inca 2-3 minute. Intre timp puneti ciupercile uscate intr-un bol cu apa fierbinte.

Cand orezul este un pic lucios puneti paharul de vin si amestecati. Scoateti ciupercile porcini si puneti apa in tigaie peste orez si amestecati. De acum puneti focul la minim-mediu, orezul trebuie sa se patrunda. Tocati ciupercile porcini in bucatele si adaugati-le in tigaie Puneti o tigaie grill pe aragaz la foc maxim. Scoateti cotoarele de la ciupercile proaspete, taiati marginea din fata a ciupercii pentru a nu retine apa si puneti-le pe grill cu fata in jos, intoarceti-le dupa 7-10 minute si mai lasati-le inca pe atat.

Adaugati apa in risotto cate putin (50-70ml odata )pana este patruns . La final adaugati untul si parmezanul si incorporati usor. Intr-un castron puneti ciupercile de pe grill impreuna cu patrunjelul, tarhonul, zeama de lamiae, sare, uleiul de masline si amestecati.

Pe o farfurie puneti prima data rissoto-ul si amestecul de ciuperci facute la grill deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci