Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2012 | 4217 vizualizari

 

pt mine mai mult risotto si pt sotul mai mult aripioare...

 

INGREDIENTE

  • 6 aripioare de pui
  • 2 maini de orez cu bob rotund
  • o ceapa  mai mica
  • 2 carciofi proaspeti
  • un morcov mai maruntel
  • 2 maini de ciuperci congelate
  • o mana de parmezan ras
  • sare, piper, patrunjel verde, boabe de piper, o frunza de dafin
  • un ou
  • pesmet
  • ulei pt prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane:

aripioarele le-am curatat bine si le-am parlit , apoi le-am spalat si pus la fiert in apa cu sare, boabe de piper si o frunza de dafin.

cand au fost fierte binisor, dar nu sa se desprinda de pe os, le-am pus in strecuratoare si le-am lasat la racit.

am pus apoi de risotto.

am taiat ceapa marunt si carciofii si le-am am lasat la calit in putin ulei de masline, cat sa se aureasca frumos, apoi am pus ciupercile si am  mai lasat pana s-au inmuiat, apoi am pus si orezul si morcovul rondele si putina sare, si, treptat, am adaugat supa in care au fiert aripioarele, dar pe rand doar cate un polonic, cat sa acopere compozitia.

cand scade apa de tot mai adaugam cate un polonic si tot asa pana fierbe orezul...

asta depinde in functie de gustul fiecaruia...mie imi place sa fie fiert bine. 

la sfarsit  cand e fiert orezul , lasam mai mult lichid si presaram o mana de parmezan, amestecam putin sa se topeasca si inchidem focul. punem si patrunjelul verde si putin pier...si gata.

punem pe farfurie si servim cald, cu sau fara altceva...eu l-am acompaniat cu aripioare...ca sotul meu nu papa nimic fara carne...

aaaaaa. ...ca uitam aripioarele...ca le lasasem la stadiul de fierte.

un ou se bate bine cu putina apa si o lingura de faiana , se sareaza , pipereaza .

se pune  o cratita  pe foc cu ulei si se incinge bine, apoi se iau aripioarele, taiate in doua fiecare, se trec prin ou apoi prin pesmet si se coc binisor  si frumusel.

se pun langa risotto si se savureaz un-doi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu legume si rasol de curcan