Risotto cu creveti si dovlecei

de Alina26 in Fructe de mare, 14 Mar 2013 | 2681 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru supa de legume

  • 1l apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina verde

Pentru risotto

  • 300g orez
  • 300g creveti congelati
  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa mica
  • 200g parmezan
  • 60g unt
  • 1/2pahar de vin alb
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu creveti si dovlecei:

1.Punem pe foc o oala cu 1l de apa si ceapa,morcovul si telina verde taiate bucati mari lasam sa fiarba la foc mare.Punem o alta oala mai mica cu apa.Cand incepe sa fiarba adaugam crevetii si ii lasam sa dea un clocot,ii scurgem.

2.Intr-o tigaie punem 30g unt si o punem pe foc la incins.Intre timp taiem ceapa marunt si o adaugam in tigaie.Spalam si dovleceii si ii taiem cubulete.Ii punem in tigaie la rumenit.

3.Cand s-au rumenit si dovleceii adaugam orezul si il lasam sa isi schimbe culoarea (sa devina transparent),dupa care adaugam vinul.Lasam sa se evapore.Incepem sa punem supa de legume (facuta mai inainte)cate un polonic,rand pe rand continuand sa mestecam.Adaugam aceasta supa pana se fierbe orezul.Saram si piperam.

4.Cand orezul s-a fiert stingem focul,adaugam untul ramas si 100g parmezan si mestecam.Se serveste fierbinte cu parmezan.

POFTA BUNA !!!!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti unt puteti folosi margarina Delma sau Rama,sau ulei de masline.

2

Daca nu aveti timp sau cu ce sa preparati supa de legume,puteti sa puneti si apa,iese la fel de bun.

3

Sa nu puneti multa sare,ca parmezanul e sarat putin.

RETETA IN IMAGINI

Risotto cu creveti si dovlecei-0
Risotto cu creveti si dovlecei-1
Risotto cu creveti si dovlecei-2
Risotto cu creveti si dovlecei-3
Risotto cu creveti si dovlecei-4
Risotto cu creveti si dovlecei-5
Risotto cu creveti si dovlecei-6
Risotto cu creveti si dovlecei-7

COMENTARII (4)

Panacris

Panacris 1

14.03.2013, 15:48

ianculubita

ianculubita 1

14.03.2013, 15:54

Alina26

Alina26 1

14.03.2013, 18:22

va multumesc!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!