Risotto cu gălbiori

de monicamarton in Mancaruri de legume, 9 Sep 2015 | 4399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru două porţii:
  • · 800 de grame de ciuperci - gălbiori
  • · 2 căni de orez sălbatic
  • · un pahar de vin alb demisec
  • · o ceapă roşie, mare
  • · 6 căţei de usturoi
  • · un ardei iute, mic
  • · doi morcovi
  • · o jumătate de ţelină
  • · 3 linguri de ulei de măsline
  • · o rămurică de cimbru
  • · o jumătate de legătură de pătrunjel
  • · o jumătate de linguriţă de piper roşu
  • · o jumătate de linguriţă de turmeric
  • · un vârf de cuţit de cardamom
  • · o linguriţă de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu gălbiori:

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi gălbiorii. Alegeţi orezul (al meu a fost plin de neghină), îl spălaţi şi îl puneţi într-un bol cu apă.

Curăţaţi ceapa, usturoiul, morcovii, ţelina. Spălaţi atât legumele curăţate cât şi ardeiul iute, cimbrul şi pătrunjelul, Tăiaţi fideluţă ceapa, usturoiul, ardeiul iute, morcovii şi ţelina. Tocaţi pătrunjelul şi cimbrul.

Puneţi uleiul în cratiţă, iar, când s-a încins, adăugaţi ceapa şi căliţi-o puţin. Adăugaţi usturoiul morcovii, ţelina, ardeiul iute şi le căliţi un minut apoi adăugaţi orezul de pe care aţi scurs apa. Adăugaţi vinul, sarea şi amestecaţi ingredientele. Când s-a evaporat vinul, puneţi gălbiorii şi mai adăugaţi o cană mare de apă fierbinte şi lăsaţi să fiarbă toate ingredientele la foc mic aproximativ 20 de minute, amestecând periodic. Dacă mai este cazul, mai adăugaţi apă. Oricum, orezul sălbatic va rămâne puţin crocant.

Când este gata, opriţi focul, adăugaţi piper, turmeric, cardamom, pătrunjel, cimbru  şi amestecaţi toate ingredientele. Lăsaţi mâncarea acoperită încă 2 minute pentru a împrumuta din arome.

 Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu gălbiori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Galbiori in sos de smantana