Risotto cu legume și creveti

de Oana in Fructe de mare, 7 Mai 2014 | 9086 vizualizari

 

La prânz ne-am răsfățat cu supa cremă de ciuperci, iar felul doi a fost un risotto delicios și foarte cremos, pe care l-am făcut foarte, foarte repede!

 

INGREDIENTE

  • un morcov
  • jumătate de dovlecel
  • o ceapă verde
  • 1 l apa fiartă
  • 1 ceașca orez arborio
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper proaspăt râșnit
  • 25 g unt
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri cu vârf cu parmezan Delaco proaspăt ras
  • pătrunjel verde
  • Pentru creveți
  • un fir de usturoi verde
  • 8-10 creveți
  • o lingură ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu legume și creveti:

Legumele curățate, spălate si tocate în cubulețe le-am înăbușit în 2 linguri de ulei de măsline, apoi am adăugat apa fiartă, pregătită din timp la fierbătorul electric de la Electrolux. Am lăsat sa mai dea câteva clocote și am oprit focul. Legumele nu trebuie sa fie fierte de tot, erau oarecum al dente, pentru ca se vor mai înmuia și cu orezul.

Într-o cratiță încăpătoare am pus restul de ulei de măsline, apoi orezul spălat si am amestecat usor până a început sa devină puțin sticlos. Am adăugat vinul și am lăsat să se evapore. Bineînțeles că a pornit alarma de la contoarul de gaze din cauza vaporilor de alcool :)) și a trebuit să o scoatem din priză!

Bun...după ce am oprit alarma și s-a evaporat alcoolul din vin am inceput sa adăugăm supa de legume, puțin câte puțin, împreuna cu legumele cubulețe. Am amestecat continuu și am adăugat treptat supa până s-a îngrosat orezul și a fost fiert. Am condimentat cu sare și piper. Am oprit focul, am adăugat untul și parmezanul proaspăt ras, am amestecat și am lăsat puțin acoperit cu capacul.

Între timp am pregătit și creveții. I-am curățat, spalat si i-am prăjit cu usturoiul verde, în puțin ulei.

O nebunie de arome, un preparat ușor, rapid și tare gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume și creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

alilianaa 1

07.05.2014, 19:23

ce bine arata!

Oana 1

07.05.2014, 21:26

Ma bucur ca v-a placut, macar virtual

RuxyRux 1

07.05.2014, 21:29

Arata delicios Oana! Imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu gorgonzola si creveti