Risotto cu piept de pui si zucchine

de Ana_O in Pui, 15 Dec 2013 | 2229 vizualizari

 

Ador acesti dovlecei, in orice combinatie!

 

INGREDIENTE

  • Jumatate de piept de pui
  • o ceapa
  • un dovlecel (zucchina)
  • o cana de orez
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu piept de pui si zucchine:

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in 2-3 linguri de ulei de masline. Cand devine transparenta se adauga pieptul de pui taiat fasii sau cubulete. Cand pieptul de pui incepe sa devina alb, adaugam zucchina. Eu jumatate am dat-o pe razatoarea cu gauri mari si jumatate am taiat-o cubulete. Adaugati si cana de orez, sa se caleasca putin cu toate ingredientele, pana se evapora sucul lasat de dovlecel. Adaugati din cand in cand apa, pana se coace orezul, sau pana devine "al dente", dupa preferinte. Condimentati cu sare si piper dupa gust.

Savurati, nu va uitati! :)

 

TIPS-URI

1

In loc de apa, se poate face o supa cu delicat, preferabil cu gust de gaina, caci cel cu legume tinde sa acopere gustul dovlecelului.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Risotto cu piept de pui si zucchine 284940
retete culinare - Risotto cu piept de pui si zucchine 284941
retete culinare - Risotto cu piept de pui si zucchine 284942
retete culinare - Risotto cu piept de pui si zucchine 284943
retete culinare - Risotto cu piept de pui si zucchine 284944
retete culinare - Risotto cu piept de pui si zucchine 284945

COMENTARII (9)

Ana_O 1

16.12.2013, 11:43

ms fetelor! :*

Rocsi 1

16.12.2013, 12:24

Bun..

deyutzky 1

16.12.2013, 12:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55