Risotto cu pui si legume

de Oana in Pui, 2 Mar 2014 | 9098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui dezosate
  • un morcov
  • 2 tije de telina apio
  • un dovlecel mic
  • jumatate de ardei gras rosu
  • o ceapa
  • 1,5 l apa clocotita sau supa de legume
  • o ceasca orez pentru risotto
  • 50 ml vin alb sec
  • 3 linguri ulei
  • o lingura cu unt
  • 3 linguri parmesan ras
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu pui si legume:

Carnea de pui se taie cubulete. intr-o oala incapatoare din inox, cu fund dublu, se une uleiul la incins si apoi carnea, amestecand din cand in cand pana se inmoaie.

Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala si se taie cubulete. Se adauga peste carne si se amesteca pana se inmoaie usor. Se adauga sare si piper dupa gust.Se adauga orezul spalat si scurs de apa. Cand apa lasata de legume si carne s-a evaporat se adauga vinul alb si se amesteca usor pana se evapora si el. Se adauga apoi cate un polonic de apa clocotita sau supa fierbinte de legume, amestecand mereu pana ce lichidul este absorbit de orez. Se pune supa atat cat este nevoie, pana ce orezul este fiert.  

Se opreste focul si se adauga untul si parmesanul ras, amestecand usor pana orezul devine cremos. Se serveste cu patrunjel verde tocat fin.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Risotto cu pui si legume 301353
retete culinare - Risotto cu pui si legume 301354
retete culinare - Risotto cu pui si legume 301355
retete culinare - Risotto cu pui si legume 301356
retete culinare - Risotto cu pui si legume 301357
retete culinare - Risotto cu pui si legume 301358
retete culinare - Risotto cu pui si legume 301359

COMENTARII (16)

Alexandra Burz 1

03.03.2014, 08:03

simona72 1

03.03.2014, 10:53

Supeer!!

_Alina_ 1

03.03.2014, 11:09

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: