Risotto cu scoici

de Sim0na in Fructe de mare, 24 Mar 2013 | 10317 vizualizari

 

Barbatul meu iar a scapat la bucatarie! :))
Deci, mai pe scurt, inca o reteta facuta de el, si pozata rapid de mine :) De fructele de mare ne-am indragostit iremediabil in Danemarca. Din pacate in Romania nu ne putem satisface mereu poftele, ptr ca calitatea fructelor de mare nu-i intotdeauna corespunzatoare...
Reteta de mai jos era reteta de sambata seara, pregatita si inventata de al meu preaiubit! Reteta este delicioasa! Si nu spun asta doar ptr ca-i pregatita de el..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg scoici congelate
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • ½ lingurita curry
  • sare
  • piper
  • fulgi de ardei iute
  • ulei de masline
  • unt
  • 100 ml vin alb
  • 250 g orez cu bob lung
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu scoici:

Orezul l-am pus la fiert in apa cu putina sare, lasandu-l al-dente. Scoicile le-am spalat foarte bine in mai multe ape.

Intr-un cratita am pus la calit ceapa tocata marunt si usturoiul taiat feliute.

Am adaugat scoicile, am pus sare, piper si fulgii de ardei, am amestecat si am pus amestecul intr-o tava pe care am dat-o la cuptorul preincalzit.  

Am adaugat vinul alb si am lasat pana a scazut putin, apoi am adaugat orezul fiert. Am potrivit de sare si piper, am adaugat si curry si am mai lasat cateva minute.

O bunatate au iesit!

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

ianculubita 1

24.03.2013, 17:24

Imi plac fructele de mare si reteta este delicioasa;felicitari sotului!!

cristeena20 1

24.03.2013, 17:32

super bun!!!!

mihaelar63 1

14.06.2013, 13:32

Place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Scoici Saint-Jacques cu orez picant