Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita

de katty in Vita, 22 Oct 2014 | 4178 vizualizari

 

Un risotto dulceag si aromat alaturi de o friptura inabusita ..

 

INGREDIENTE

  • 150 gr orez de risotto(arborio)
  • 2 sfecle rosii medii
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper macinat
  • 100 ml vin alb
  • hrean proaspat ras
  • 150 gr iaurt
  • 2 foi de dafin
  • 600 gr pulpa de vita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita:

Spalam sfeclele , le curatam si le radem pe razatoarea mare . Le punem la fiert in apa   cu in praf de sare. Cand sfecla s-a inmuiat dam vasul jos si scurgem zeama .
Tocam ceapa si usturoiul fin .Punem ceapa la calit intr-o lingura de ulei .Cand ceapa a devenit translucida , adaugam usturoiul , lasam putin apoi punem orezul . Amestecam   cateva minute , apoi stingem cu vinul caldut . Lasam sa fiarba pana seaca vinul , apoi adaugam cate un polonic de zeama de sfecla .Punem urmatorul polonic dupa ce toata zeama a fost absorbita .Adaugam zeama de sfecla pana orezul  s-a inmuiat bine   si devine lipicios . Cand este aproape gata potrivim de sare si piper su punem sfecla rasa . Dam jos vasul si adaugam hreanul ras , dupa gust .
Taiem pulpa in felii mai grosute  pe care le punem la fiert cu apa  si frunzele de dafin . . Spumam bine si lasam sa fiarba pana carnea s-a inmuiat si zeama a scazut bine . Adaugam 1 lingura ulei , piper macinat si putina sare  si lasam sa sece bine .
Amestecam iaurtul cu hrean ras , sare si putin otet. Servim risotto cu carnea de vita inabusita si cu 1-2 linguri sos de  hrean  .

TIPS-URI

1

o oala minune reduce semnificativ timpul de preparare a carnii de vita .

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu sfecla rosie si pulpa de vita inabusita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rug (reteta arabeasca)