Risotto cu sparanghel

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2010 | 7322 vizualizari

 

V-am spus ca am gasit sparanghel romanesc? Si pentru ca nu mai e mult pana trece vremea lui, m-am grabit sa fac un risotto.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 30 g unt (sau 3 linguri ulei de masline)
  • 500 ml supa clara de vita (facuta in casa, nu din cub!)
  • 500 ml zema in care a fiert sparanghelul
  • 300 g orez cu bob mare rotund (eu am luat de la Scotti, Colosal)
  • 150 ml vin alb sec
  • 50 g parmezan de buna calitate (Garan Padano de la Galbani am folosit eu)
  • 5 fire de sparangel, fierte in prealabil
  • sare, piper dupa gust
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu sparanghel:

1. Fierbe cele 5 fire de sparanghel, impreuna cu cozile mai groase care nu se folosesc la mancare in cca 600 ml apa, cam 10 minute. Strecoara zeama, arunca cozile si taie firele folositoare in bucatele potrivite.

2. Incalzeste supa. Amestec-o cu zeama de la sparanghel, astfel incat in total sa ai cam 1litru

3. Intr-o tigaie incapatoare topeste untul. Da focul mic, adauga ceapa si lasa  sa se inmoaie cam 5-7 minute. Da focul la mediu si adauga orezul. Prajeste-l amestecand continuu cateva minute. Potriveste in asa fel taria focului incat orezul sa nu se rumeneasca, ci doar sa devina translucid.

4.  Adauga vinul si coace la foc mic- mediu, pana s-a absorbit tot, amestecand continuu.

5. Adauga cate un polonic de supa. Amesteca in orez pana ce tot lichidul s-a absorbit. Continua acest procedeu pana ce orezul este moale, dar cumva al dente.

6. Adauga sparanghelul si mai lasa putin sa fiarba.

7. Potriveste de sare si piper. Adauga parmezanul si coaja de lamaie. Amesteca, lasa 5 minute sa se racoreasca putin si serveste risotto cald ca fel principal (la cina) sau ca garnitura la alte feluri de mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

05.06.2010, 09:06

E un deliciu pentru mine care iubesc sparanghelul !

Oana 1

07.06.2010, 22:40

Mmmm, cred ca este delicios! Numai minunatii ai facut

Brindusa 1

07.06.2010, 23:16

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
SPARANGHEL GRATIN