Risotto de Quinoa

de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2013 | 3291 vizualizari

 

Pentru primul preparat gătit de mine cu quinoa, am ales un risotto cu boabe de fava care s-a dovedit a fi mult mai gustos decât m-am așteptat.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame quinoa
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 100 ml vin alb sec
  • 750 ml supă de legume
  • 100 grame boabe fava
  • 50 grame Parmezan ras
  • 1 lingură ierburi provencale
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto de Quinoa:

Quinoa se clătește de mai multe ori sub jet de apă rece. 

Într-o tigaie, se încălzește uleiul și se adaugă usturoiul și ceapa. Se gătesc 1-2 minute, se adaugă sare și piper, apoi se adaugă quinoa, se dă focul la mediu spre mare și se gătește 3 minute.

Se adaugă vinul și se lasă la fiert până când acesta este absorbit complet. 

Cu un polonic, se adaugă supa în tigaie, câte unul odată, amestecând după fiecare adăugire, până când lichidul este absorbit. Se continuă procesul până când quinoa devine cremoasă și germenii s-au spart. 

Înainte ca tot lichidul să fie absorbit, se adaugă boabele de fava și se mai gătesc până la absorbirea completă a lichidului.

În ultimele 2-3 minute de gătire, se adaugă parmezanul și ierburile. 

Poate fi consumat ca preparat principal sau ca garnitură.

TIPS-URI

1

Se pare că dacă qinooa nu este clătită foarte bine, aceasta va avea gust amar.

2

Boabele de fava pot fi gătite separat, la aburi pentru 5-7 minute și adăugate la final.

3

Boabele de fava pot fi înlocuite cu orice altă legumă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto de Quinoa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de orez cu fasole rosie