Risotto frutti di mare

de tammar in Fructe de mare, 20 Sep 2013 | 2552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez Scotti
  • 500 g fructe de mare asortate
  • 1 litru supa de legume (morcovi,pastarnac, telina, gulie,ceapa rosie,
  • 2 catei de usturoi taiati felii
  • 1 pahar vin alb
  • sare si piper
  • ulei de masline
  • 1 fir de praz
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto frutti di mare:

Pregatim supa prin a curata legumele,eu le-am dat pe razatoare radacinoasele,voi le puteti fierbe asa intregi sau in jumatati in apa cu sare, pana ce supa da o culoare frumoasa si un miros deosebit. Strecuram supa in care au fiert legume si lasam sa se raceasca. Ne apucam de fructele de mare:

Taiem prazul marunt si curatam usturoiul, le calim in ulei de masline pana se inmaoie prazul, cam vreo 2 minute, sa nu uitam sa amestecam mai des ca sa nu se arda usturoiul si sa devina amar. Spalam orezul bine si il calim impreuna cu prazul pana devine translucid , apoi adaugam fructele de mare, paharul cu vin si vreo 2 polonice din supa , lasam sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul, mai punem din cand in cand cate un polonic de supa, pana fierbe orezul, nu e musai sa pui toata supa,astfel sa nu fie orezul prea moale. Adaugam sare si piper dupa gust ,patrunjel daca doiti si GATA!!

Simplu, nu?

 

COMENTARII (7)

karla

karla 1

20.09.2013, 22:43

ce bine arata

tammar

tammar 1

20.09.2013, 22:47

nadea68

nadea68 1

21.09.2013, 00:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!