Risotto

de camelia75 in Mancaruri de legume, 16 Mai 2014 | 4772 vizualizari

 

Orezul nu s-a lipit deloc, cu toate ca nu am fost nevoita sa amestec continuu pe durata prepararii!!! Legumele si-au pastrat culoarea, textura si gustul natural. Reteta este din “Cartea de bucate” a multicooker-lui Philips, pe care o primiti odata cu achizitionarea aparatului.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez bob lung
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 150 gr rosii decojite si taiate cubulete
  • 400 ml supa de pui/legume
  • 60 gr ciuperci taiate
  • 50 gr mazare
  • 1 lingura ulei de masline
  • sofran
  • sare si piper
  • 1 cub de Maggi Bouillon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto:

1. Puneti uleiul in oala interioara.

2. Apasati butonul MENU, selectati programul FRY. Apasati COOKING TIME si selectati 10 minute.

3. Puneti ceapa, piperul, ciupercile si rosiile. Amestecati ocazional.

4. Adaugati orezul, mazarea, sofranul si supa, amestecati, apoi inchideti capacul.

5. Selectati programul RICE si apasati butonul START.

6. Cand programul este finalizat Multicooker-ul, trece automat pe modul KEEP WARM.

7. Dupa finalizare, deconectati de la sursa de curent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sylvia 1

16.05.2014, 10:02

Camelia arata bestial dar fara sa te super trebuie sa iti spun ca nu este un risotto ci este un pilaf de orez f bun, asta din respect pentru cei care dau peste reteta ta incercand sa faca un risotto. La risotto orezul ales este arborio si nu tip basmati cum vad in poza ta , timpii de prepaare sunt diferiti se calesc legumele si orezul se deglaseaza cu vin, se adauga supa in etape amestecand in continuu, la final se adauga unt si parmezan ( chiar smantana lichida la unele retete ) deci este alta poveste. Dac i-ai spune pilaf de orez cu legume si sofran ar fi bestiala si denumirea. Acum dac cei la multicooker i-au zis risotto greseala lor , oricum felicitari pentru prezenare si continut

Rocsi 1

16.05.2014, 22:33

Buuun

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 12:35

bun bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Naut cu ciuperci brune si sos de rosii