Rissoto

de camelia75 in Mancaruri de legume, 16 Mai 2014 | 1695 vizualizari

 

Orezul nu s-a lipit deloc, cu toate ca nu am fost nevoita sa amestec continuu pe durata prepararii!!!Legumele si-au pastrat culoarea, textura si gustul natural.Reteta este din “Cartea de bucate” a multicooker-lui Philips, pe care o primiti odata cu achizitionarea aparatului.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr orez bob lung
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 150 gr rosii decojite si taiate cubulete
  • 400 ml supa de pui/legume
  • 60 gr ciuperci taiate
  • 50 gr mazare
  • 1 lingura ulei de masline
  • sofran,
  • sare si piper
  • 1 cub de Maggi Bouillon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rissoto:

1.Puneti uleiul in oala interioara.

2.Apasati butonul MENU,selectati programul FRY.Apasati COOKING TIME si selectati 10 minute.

3.Puneti ceapa,piperul,ciupercile si rosiile.Amestecati ocazional.

4.Adaugati orezul,mazarea,sofranulsi supa,amestecati apoi inchideti capacul.

5.Selectati programul RICE si apasati butonul START.

6.Cand programul este finalizat Multicooker-ul trece automat pe modul KEEP WARM.

7.Dupa finalizare deconectati de la sursa de curent

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rissoto 319705
retete culinare - Rissoto 319706
retete culinare - Rissoto 319707
retete culinare - Rissoto 319708

COMENTARII (9)

Sylvia 1

16.05.2014, 10:02

Camelia arata bestial dar fara sa te super trebuie sa iti spun ca nu este un risotto ci este un pilaf de orez f bun, asta din respect pentru cei care dau peste reteta ta incercand sa faca un risotto. La risotto orezul ales este arborio si nu tip basmati cum vad in poza ta , timpii de prepaare sunt diferiti se calesc legumele si orezul se deglaseaza cu vin, se adauga supa in etape amestecand in continuu, la final se adauga unt si parmezan ( chiar smantana lichida la unele retete ) deci este alta poveste. Dac i-ai spune pilaf de orez cu legume si sofran ar fi bestiala si denumirea. Acum dac cei la multicooker i-au zis risotto greseala lor , oricum felicitari pentru prezenare si continut

Rocsi 1

16.05.2014, 22:33

Buuun

Krystyan Trendy 1

17.05.2014, 12:35

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55