Rol cu scortisoara

de alldaycooking in Dulciuri, 10 Sep 2012 | 990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura fructoza
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 350 ml apa calduta
  • Umplutura:
  • 2-3 linguri ulei
  • scortisoara
  • 3-4 linguri fructoza
  • coacaze negre deshidratate
  • unt
  • lapte
  • zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rol cu scortisoara:

Faina amestecata cu putina sare am pus-o intr-un castron si am facut o gropita la mijlocul acesteia. Am pus drojdia maruntita si o lingura de fructoza, apoi am turnat 100 ml apa calduta. Am lasat 15 minute. Am adaugat treptat restul de apa calduta si uleiul si am framantat un aluat destul de moale pe care l-am lasat la crescut aprox. 40 de minute.   

Din acest aluat am rupt bucati pe care le-am aplatizat pe o hartie de copt unsa cu putin ulei. Am pensulat cu putin unt topit, apoi am presarat putina fructoza si scortisoara. Am crestat aluatul fara a separa complet fasiile rezultate. Am presarat cateva coacaze negre. Am rulat alutul. Am format roluri din aluat. Am copt la 170 grade Celsius pana cand au inceput sa se rumeneasca. Cand le-am scos din cuptor am pus 2-3 linguri de lapte de fiecare rol si am presarat putin zahar brun.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rol cu scortisoara 176901
retete culinare - Rol cu scortisoara 176902
retete culinare - Rol cu scortisoara 176903
retete culinare - Rol cu scortisoara 176904
retete culinare - Rol cu scortisoara 176905
retete culinare - Rol cu scortisoara 176906
retete culinare - Rol cu scortisoara 176907
retete culinare - Rol cu scortisoara 176908
retete culinare - Rol cu scortisoara 176909

COMENTARII (14)

Sim0na 1

11.09.2012, 12:55

ce mult imi plac aluaturile dulci..

LUK 1

11.09.2012, 13:13

foarte bune

merisor 1

11.09.2012, 18:15

cu scortisoara, super bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S