Rollo de pollo a la pimienta

de vik in Pui, 1 Iul 2010 | 3023 vizualizari

 

Rulou de pui cu sos de piper

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui dezosate
  • 2 felii subtiri de bacon afumat
  • 2 triunghiuri de branza topita
  • sare
  • soia
  • sfoara pentru legat rezistenta la caldura
  • ulei de masline
  • pentru salsa:
  • o lingura de ceapa razuita si stoarsa de zeama
  • 8 linguri de frisca lichida
  • sare,
  • piper negru macinat
  • boabe de piper murate ( verzi sau negre)
  • un galbenus de ou    
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rollo de pollo a la pimienta:

pulpele se dezoseaza, se spala si se sterg cu servetel de bucataie.

 pe partea din interior se aseaza in mijloc o feliuta subtire de bacon afumat si un triunghi de branza topita.

se ruleaza cu pielea spre exterior, se leaga cu sfoara .

se ung cu ulei , se sareaza putin si se dau la cuptor acoperite cu folie de aluminiu aproximativ 60 minute.

inainte de a le scoate din cuptor, le ungem cu sos de soia.

sosul de piper :

ceapa razuita sa caleste in putin ulei de masline

se adauga frisca lichida , sarea, piperul macinat si boabele de piper murate .

se lasa la fiert la foc mic aproximativ 15 minute  si la final, cu focul stins, se adauga galbenusul de ou amestecand energic pentru a evita colagularea.

Se serveste cu cartofi prajiti sau garnitura de orez

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rollo de pollo a la pimienta 39715
retete culinare - Rollo de pollo a la pimienta 39836

COMENTARII (11)

vik 1

02.07.2010, 18:19

prin frisca lichida inteleg ...aceea pe care trebuie sa o bati cu mixerul pentru a o pune pe tort.
Sunt de doua tipuri: indulcita, pentru prajituri si neindulcita, pentru sosuri.

vik 1

02.07.2010, 18:33

Piperul murat nu-l cumpar, ci il prepar.
Folosesc piper negru uscat sau piper verde proaspat ( desi nu prea sunt sigura ce fel de piper folosesc, avand in vedere ca il culeg dintr-un copacel din orasul alaturat)
Are miros de piper, gust de piper, creste in ciorchine.,..dar copacelul nu seamana deloc cu piperul din arborele de piper)
Folosesc un conservant unguresc pentru muraturi (se numeste Kapros-Savanyusagtartosito)
Pun 100 ml apa, 30 ml otet si o lingurita de conservant la 50 grame de piper boabe.
Las sa fiarba 20 minute si apoi il pun in borcane cu capac ermetic.

Daca nu aveti conservant,se poate mura cu 30ml otet, 100 ml apa, 1 lingurita boabe mustar, 1 lingurita coriandru, putin marar si cimbru uscat si o lingura de sare.

Brindusa 1

02.07.2010, 22:15

multumesc pentru raspunsuri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: