Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara

de gaby_duceag in Prajituri, 20 Noi 2010 | 21152 vizualizari

 

Pentru weekend-ul acesta am ales ca desert Rolls Cinnabon. Am deschis google, am bagat o cautare, am tot cascat ochii pe blog la Miha, la Gabriela Cara si la cealalta Gabriela. Le multumesc la toate trei.

 

INGREDIENTE

aluat:

  • 240 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 80 gr unt
  • doua oua
  • drojdie
  • putina sare
  • 4 cani faina alba
  • un cub 25 gr drojdie

pentru umplut

  • 200 gr zahar brun
  • 3 linguri scortisoara
  • 80 gr unt

glazura:

  • 100 gr branza almette sau philadelphia
  • 90 gr unt
  • 195 gr zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara:


Aluatul:
Intr-un bol am pus faina, ouale, zaharul, sarea si untul.
Drojdia am diluat-o in laptele caldut. Am turnat jumatate peste ingredientele din bol si am inceput sa framant, adaugand putin cate putin si restul de lapte.(din cand in cand mai bagati mana in faina pentru a framanta mai usor)
Am framantat aproximativ 10 minute, dupa care am acoperit cu-n servet curat si am lasat la loc caldut pana ce aluatul aproape iesea din bol:)))

Pe blatul de lucru presarat cu faina am intins o foaie de aproximativ 45/70 cm si jumatate cm. grosime.
Am uns-o cu unt apoi am presarat un amestec obtinut din zaharul brun si scortisoara.
Am intins uniform (cat de cat:))) ) dupa care am rulat.
Cu ajutorul unei rigle am semnat cu cutitul la fiecare 5 cm si apoi am taiat.
Puteti folosi o ata pentru taiere, eu am taiat cu-n cutit zimtat.

Rulourile le-am asezat intr-o tava in care-am pus hartie de copt unsa cu putin unt.
Le-am mai lasat 25 min la crescut dupa care le-am introdus in cuptorul preincalzit, la aproximativ 190 grade si le-am lasat pana s-au rumenit.

In timpul coacerii, am mixat intr-un bol ingredientele pentru glazura.
Cand le-am scos..se cam "pupau" ele :)) dar le-am despartit io, insensibila:(.
Ar fi trebuit sa coc in doua ture, nu s-ar fi unit intre ele.
Am turnat glazura peste rulourile fierbinti.
O bunatate!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara 64242
retete culinare - Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara 64243
retete culinare - Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara 64244
retete culinare - Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara 64245
retete culinare - Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara 64246
retete culinare - Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara 64247
retete culinare - Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara 64248
retete culinare - Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara 64249
retete culinare - Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara 64250
retete culinare - Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara 64251
retete culinare - Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara 64252
retete culinare - Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara 64253
retete culinare - Rolls cinnabon - melcisori cu scortisoara 64254

COMENTARII (56)

babi5 1

17.11.2013, 08:56

Ce buni sunt

bianca92 1

17.11.2013, 09:40

Gaby Gaby ce ne-ai facut? ne chinui aici pe toti cu bunatatile astea pe care le mancam doar din priviri vreau si euuuuuu o reteta extraordnara in orice caz

reisnaor_2006 1

01.11.2014, 22:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!