Rondele cu cocos

de adnia in Prajituri, 28 Feb 2013 | 1789 vizualizari

 

Parca a venit vremea pt. ceva dulce si bun, nu credeti? Am pregatit aceste rondele cu cocos dintr-un aluat dospit simplu, facut in doi timpi si trei miscari la masina de paine. Cand a vazut modul de preparare a aluatului, baiatului meu m-a intrebat daca fac cozonac! Intr-un fel, stia el ceva, deoarece aluatul este, intr-adevar, cel de cozonac, insa i-am mai facut eu o vraja...si au iesit rondelele cu cocos pe care le astepta el!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:

Pt aluat:

  • 2 oua
  • 75 gr. unt topit
  • coaja rasa de lamaie (1 lingurita)
  • coaja rasa de portocale (1 lingurita) 
  • 180 ml lapte cald
  • 45-50 ml ulei
  • 450 gr, faina
  • 150 gr zahar
  • 7 gr. drojdie uscata 
  • 100 gr. coaja de portocale confiata

pt. umplutura:

  • 1 pliculet fulgi de cocos (eu am avut din aceia colorati, desi i-as fi vrut albi)
  • cateva linguri lapte de cocos -putin zahar (dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele cu cocos:

 

 Procedeul acela indelungat si laborios de framantare a aluatului de pe vremea copilariei mele se reduce acum la o simpla apasare pe buton....si ce bine e cand eu doar stau si ma uit la masinuta de paine cum isi face treaba!
Dar sa revenim la ale noastre: ingredientele se pun in cuva in ordinea indicata (fara coaja de portocale confiata), apoi se seteaza masina pe programul de framantare (whisk)...eu il setez de doua ori la rand, sa fiu sigura ca e totul amestecat bine.  Urmaeza o noua setare pt. programul "dough", care inseamna o noua amestecare a aluatului si dospire.

La un moment dat, in acest program, se aude un semnal sonor al masinii (acum e momentul sa adaugam coaja de portocale confiate). Lasam aluatul sa creasca,apoi il scoatem din cuva si-l framantam putin pe o planseta infainata bine. Intindem foaie groasa de cca 2 degete, apoi o ungem cu umplutura de cocos (obtinuta prin amestecarea tuturor ingredientelor, pana obtinem o pasta gustoasa). Rulam foaia de la un capat, pe lungime, obtinand astfel un sul, pe care-l portionam in rondele frumoase. le asezam cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus, dupa care le bagam la cuptor pt. cca 15 min ( la 200 grade).
Enjoy!

 

COMENTARII (7)

_Alina_ 1

01.03.2013, 08:13

Grozave!

lia maria 1

01.03.2013, 10:42

bune

adry88 1

01.03.2013, 14:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S