Rondele cu cocos

de adnia in Prajituri, 28 Feb 2013 | 4603 vizualizari

 

Parca a venit vremea pt. ceva dulce si bun, nu credeti? Am pregatit aceste rondele cu cocos dintr-un aluat dospit simplu, facut in doi timpi si trei miscari la masina de paine. Cand a vazut modul de preparare a aluatului, baiatului meu m-a intrebat daca fac cozonac! Intr-un fel, stia el ceva, deoarece aluatul este, intr-adevar, cel de cozonac, insa i-am mai facut eu o vraja...si au iesit rondelele cu cocos pe care le astepta el!

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:

Pt aluat:

  • 2 oua
  • 75 gr. unt topit
  • coaja rasa de lamaie (1 lingurita)
  • coaja rasa de portocale (1 lingurita) 
  • 180 ml lapte cald
  • 45-50 ml ulei
  • 450 gr, faina
  • 150 gr zahar
  • 7 gr. drojdie uscata 
  • 100 gr. coaja de portocale confiata

pt. umplutura:

  • 1 pliculet fulgi de cocos (eu am avut din aceia colorati, desi i-as fi vrut albi)
  • cateva linguri lapte de cocos -putin zahar (dupa gust)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele cu cocos:

 

 Procedeul acela indelungat si laborios de framantare a aluatului de pe vremea copilariei mele se reduce acum la o simpla apasare pe buton....si ce bine e cand eu doar stau si ma uit la masinuta de paine cum isi face treaba!
Dar sa revenim la ale noastre: ingredientele se pun in cuva in ordinea indicata (fara coaja de portocale confiata), apoi se seteaza masina pe programul de framantare (whisk)...eu il setez de doua ori la rand, sa fiu sigura ca e totul amestecat bine.  Urmaeza o noua setare pt. programul "dough", care inseamna o noua amestecare a aluatului si dospire.

La un moment dat, in acest program, se aude un semnal sonor al masinii (acum e momentul sa adaugam coaja de portocale confiate). Lasam aluatul sa creasca,apoi il scoatem din cuva si-l framantam putin pe o planseta infainata bine. Intindem foaie groasa de cca 2 degete, apoi o ungem cu umplutura de cocos (obtinuta prin amestecarea tuturor ingredientelor, pana obtinem o pasta gustoasa). Rulam foaia de la un capat, pe lungime, obtinand astfel un sul, pe care-l portionam in rondele frumoase. le asezam cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus, dupa care le bagam la cuptor pt. cca 15 min ( la 200 grade).
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau