Rondele de calamar

de Constelatialeu in Fructe de mare, 14 Noi 2019 | 4235 vizualizari

 

Stiu cum se scrie, dar imi place sa fiu eu anapoda cu drumul si pe domnii calamari sa-i numesc cal'amar, desi nu-s amari, un pic fazi, dar i-am imprietenit cu oul, sarea, piperul si faina si-o tara de ulei de masline, ca doar am fost in patria maslinelor si a Zeilor, frumoasa Grecie via Athena....

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de calamar proaspeti ( direct de pe taraba pescareasca , pe o straduta din Athena)
  • ou
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de calamar:

Dupa ce i-am cumparat, am trisat un pic si pentru ca ne-au intrebat daca vrem sa ne curete ei cal'amarii, am zis da si uite asa treaba a mers ca unsa..... I-am spalat un pic, am curatat pielita movalie dupa ''aripioarele'' cal'amarilor, partea care seamana cu un burlam am taiat-o rondele, par tentaculele le-am facut mai mici. Am batut oul cu sare si piper, dupa ce am clatit bine caii, i-am scurs de apa, i-am tavalit prin faina si ou si i-am prajit in ulei de masline,. Eu care nu-s fana fructe de mare, am gustat, am zis ok si gata , am dat-o pe iaurt grecesc,o bunatate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de calamar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Catalina L 1

16.11.2019, 20:46

adevarati
ai uitat faina in ingrediente

Constelatialeu 1

16.11.2019, 21:11

Multam de atentionare, Catalina !

simona72 1

19.11.2019, 22:54

Îmi plac maxim! să mergi mai des in Grecia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu fructe de mare