Rondele de cartofi la cuptor

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2011 | 18608 vizualizari

 

Acestea sunt un altfel de aperitiv şi simplu şi delicios, sau garnitură, dacă preferați. Aproape aceeași rețetă ca și pentru coajă de cartofi la cuptor( aka :potato skins), dar cu o poftă de mâncare ... şi mult mai ușor! Ideal atunci când ai companie, o petrecere pentru copii după un meci de fotbal sau chiar o gustare rapidă pentru tine! Multe persoane fac acest tip de aperitiv prin tăierea unui cartof în jumătate şi scobind interiorul, dar eu prefer felierea cartofilor sub formă de rondele. Feliaţi astfel cartofii se gătesc uniform şi nici nu se obțin deșeuri .

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi noi , mari
  • Sare, după gust
  • Piper negru, după gust
  • Boia de ardei, după gust
  • 1 / 3 cană mozzarella
  • 5 felii de kaiser (bacon), tăiate cuburi şi prăjite
  •  oregano
  • Ceapa verde ( merge și ca garnitură  , dacă doriți)
  • Smântână pentru servire
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de cartofi la cuptor:

1. Încălziți cuptorul la 180 grade. 

2. Spălaţi şi curățați cartofii bine de tot. Tăiați cartofii în felii de   1,5-2 cm grosime. 

3.  Puneți cartofii pe foaia de copt unsă cu unt şi ușor asezonați  fiecare parte cu sare, piper negru, boia de ardei şi da-ți la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.

4. Întoarceţi cartofii şi pe cealaltă parte şi mai da-ți la cuptor pentru o perioadă suplimentară de încă 15 minute.

5. Scoateți tava din cuptor şi așezați deasupra fiecărui cartof un vârf de cuțit de mozzarella, kaiser şi ceapă verde pe partea de sus a fiecărei rondele

6.Reintroduceți tava în cuptor şi lăsați până când brânza este topită, aproximativ 10 minute.  Se servește cu ceapă verde și smântână, dacă doriți. Petrecere frumoasa !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi spiralati