Rondele etajate de sfecla si branza

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 17 Mar 2010 | 2489 vizualizari

 

Ideea, ca dintr-o banala sfecla rosie, sa poti face un antreu elegant, am luat-o de pe blogul Et c'est si bon., pe care il urmaresc cu placere. Eu am modificat putin reteta de baza, aceasta continand ca ingredient si mar in branza.

 

INGREDIENTE

  • 2  buc de sfecla rosie, care se fierbe si se taie rondele de 5 mm.
  • 100 gr. ricotta
  • 100 ml. smantana
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 ceapa verde
  • sare, piper,
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele etajate de sfecla si branza:

Cele 2 buc de sfecla rosie se fierb si se taie in rondele de 5-6 mm.si de diametre cat de cat identice, in functie de marimea sfeclei. Ceapa se toaca si se distuie in putin ulei de masline. Se Adauga sare, piper.

Se amesteca ricotta si smântâna prin ridicare. Aceasta trebuie sa fie foarte ferma. Apoi se adauga ceapa, ceapa verde tocata si

se se verifica daca mai trebuiesc condimentare de sare si piper.

Se prepara o vinaigrette, cu un pic de ulei de masline, otet si o priza de curry si se picura peste rondelele de sfecla.

Se ia o folie de aluminiu, se aseaza rondelele de sfecla peste care se adauga din compozitia de branza. Se repeta procedeul. Ca sa se intrepatunda aromele, trebuie sa stea cca. 2 ore pana se servesc. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rondele etajate de sfecla si branza 22712
retete culinare - Rondele etajate de sfecla si branza 22713
retete culinare - Rondele etajate de sfecla si branza 22714

COMENTARII (5)

Michelle 1

18.03.2010, 21:37

Oana 1

30.03.2010, 20:33

Foarte interesante, imi plac

adnas54 1

30.03.2010, 22:07

@Michelle si Oana, multumesc si pupici.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolata si sirop de artar

de Rux 9

Pancakes cu...

ieri la 21:50

Muschiulet de porc cu ghiveci de legume

Muschiulet de...

ieri la 20:46

Ghiveci Ratatouille traditional

Ghiveci...

ieri la 20:29

Ciorba de fasole pastai cu aripi de pui

Ciorba de fasole...

ieri la 20:11