Rosii gratinate

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 8 Aug 2010 | 1911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g rosii coapte tari
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel 
  • 1/2 legatura busuioc sau cimbrisor
  • 75 g parmezan ras
  • 75 g pesmet
  • 10 linguri ulei de masline
  • putin unt
  • sare si piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii gratinate:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se spala rosiile si se taie felii cu grosimea de aprox. 1 cm, perpendicular pe directia coditei. Se unge cu unt un vas rotund, iar feliile de rosii se aseaza in cercuri concentrice, acoperindu-se pe jumatate. Se condimenteaza din belsug cu sare si piper.

Se curata ceapa rosie si usturoiul. Ceapa se taie felii subtiri, iar usturoiul in cubulete mici. Totul se presara peste rosii.

Se spala verdeturile si se usuca cu grija prin stergere. Se rup frunzele si se toaca.

Se bat verdeturile cu cascavalul si uleiul pana se obtine o crema, se condimenteaza si se intinde peste rosii, apoi se presara pesmetul.

Se introduce in cuptorul fierbinte pentru 30 de minute, timp in care cascavalul si pesmetul capata o culoare maroniu-aurie.

Rosiile gratinate sunt foarte gustoase cu friptura sau servite pe paine.

 

RETETA IN IMAGINI

Rosii gratinate-0
Rosii gratinate-1
Rosii gratinate-2
Rosii gratinate-3
Rosii gratinate-4

COMENTARII (13)

Corinuta 1

09.08.2010, 00:15

Multumesc fetelor, incercati reteta, n-o sa regretati! Cel mai incatata am fost ca i-au placut sotului, fiindca pentru el "nu-i pasare ca porcu', nici leguma ca si carnea"si el a zis ca-s foarte bune!

ela 1

09.08.2010, 00:20

ce bunatate.....

mena29 1

09.08.2010, 10:46

mmm,buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!