Rosii pasate pentru iarna

de violeta30 in Bulion, 8 Sep 2015 | 994 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • rosii
  • sare
  • zahar
  • borcane sau sticle
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii pasate pentru iarna:

Rosiile le spalam, apoi le scoatem cotoarele.

Intr-un vas mai larg punem apa la fiert pana da in clocot si adaugam rosiile, doar cat sa le acopere cu apa. Lasam pana crapa coaja (in jur de 10-15 min). Le scoatem cu spumiera si adaugam altele pana terminam rosiile de oparit. Lasam la racit si apoi le curatam de coaja. Tocam la robot, apoi le rasturnam intr-un vas adanc. Punem la fiert sa scada putin (cam 1-2 degete). Potrivim de sare si de zahar dupa gust. Punem in borcane sau in sticle si apoi fierbem la bain-marie in jur de 2 ore (stiu ca sunt gata in momentul in care s-a umflat putin capacul - e putin bombat). Lasam sa se raceasca in vasul cu apa si apoi le depozitam in camara.

Tin foarte bine si 3-4 ani.

 

RETETA IN IMAGINI

Rosii pasate pentru iarna-0
Rosii pasate pentru iarna-1
Rosii pasate pentru iarna-2
Rosii pasate pentru iarna-3
Rosii pasate pentru iarna-4
Rosii pasate pentru iarna-5
Rosii pasate pentru iarna-6

COMENTARII (5)

-Licurici- 1

09.09.2015, 14:05

MotanLaOale 1

10.09.2015, 08:39

deyutzky 1

11.09.2015, 18:17

Like!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04