Rosii pizzaiola

de Andreea Caroline in Aperitive / Garnituri, 20 Aug 2015 | 1932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 rosii
  • 375 g mozzarella
  • 3 felii paine prajita
  • 100 g masline negre
  • 10 frunze busuioc
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii pizzaiola:

Rosiile se spala si la fiecare se taie un capacel. Cu ajutorul unei lingurite scobim interiorul rosiilor (NU il aruncati, puteti face un sos cu el) . Presaram sare in interior si punem rosiile cu partea taiata in jos si lasam astfel penttru 15 -20 minute. 

Separat scurgem bine mozzarella de apa de conservare si o taiem cuburi mici. 

Maslinele fara samburi le taiem intai in doua pe lungime apoi pe latime. 

Feliile de paine le maruntim pe cat posibil in cuburi mici.

Busuiocul il spalam, il uscam bine apoi il tocam marunt. 

Intr-un bol punem mozzarella, maslinele, painea, busuiocul si sare dupa gust. 

Umplem rosiile cu compozitia din bol. 

Ungem un vas pentru cuptor cu ulei si asezam rosiile. 

Dam vasul la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pana ce mozzarella s-a topit.

(Eu le-am pus putin si la coacerea de sus pentru a forma o crusta crocanta).

Scoatem vasul din cuptor, lasam sa se raceasca putin si servim.  

Pofta buna ! 

 

 

TIPS-URI

1

Rosiile se pot servi si doar umplute , fara a mai fi nevoie a le coace si la cuptor.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rosii pizzaiola 396057
retete culinare - Rosii pizzaiola 396058
retete culinare - Rosii pizzaiola 396059
retete culinare - Rosii pizzaiola 396060
retete culinare - Rosii pizzaiola 396061
retete culinare - Rosii pizzaiola 396062
retete culinare - Rosii pizzaiola 396063
retete culinare - Rosii pizzaiola 396064
retete culinare - Rosii pizzaiola 396065
retete culinare - Rosii pizzaiola 396066
retete culinare - Rosii pizzaiola 396067

COMENTARII (32)

Andreea Caroline 1

08.09.2015, 10:39

Diana

Bya Ralu 1

08.09.2015, 19:37

buna idee

Xandrinne 1

08.09.2015, 21:58

Minunata idee!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D