Rosii prajite cu ardei copt si carne de vita

de - Andreea - in Vita, 5 Aug 2015 | 4960 vizualizari

 

Ador aceasta mancare si o prepar ori de cate ori sunt rosii proaspete ...mai ales din gradina :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rosii
  • 3 ardei lungi copti
  • 150 ml ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 3 felii carne vita
  • condimente pentru carne
  • ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii prajite cu ardei copt si carne de vita:

Ardeii eu i-am avut deja copti . Daca aveti ardei proaspeti , coaceti-i la flacara aragazului pana ce se coc bine pe toate partile . Puneti ardeii intr-un vas cu apa si lasati acoperiti pentru 30 minute. Dupa care curatati ardeii de coaja si indepartati nervurile si semintele sub un jet de apa rece. 

Carnea o spalam si fiecare felie o taiem in fasii de marime potrivita. 

Punem 2 linguri cu ulei intr-o tigaie antiaderenta si punem carnea , presaram condimentele pentru carne si amestecam cu o spatula de lemn pana ce carnea este prajita pe toate partile. 

Adaugam apa cat sa acopere carnea , acoperim tigaia cu un capac si dam la foc mic . Lasam carnea la gatit aproximativ 2 ore , mereu la foc mic , pana ce este frageda. Daca este nevoie pe parcurs, adaugati putin cate putin apa. 

Rosiile le spalam si le curatam de coaja. Le taiem apoi in doua sau in patru , depinde de marime lor . 

Punem rosiile in robot si mixam la viteza maxima. 

Intr-o oala incapatoare punem uleiul de masline si rosiile tocate .Punem sare si piper dupa gust si dam la foc potrivit . 

Lasam astfel pana ce zeama rosiilor a scazut si pulpa incepe sa se prajeasca.

Punem putin ulei intr-o tigaie si calim pentru cateva minute cateii de usturoi. Cat sa ia uleiul gustul usturoiului . Dupa care scoatem cateii de usturoi si ii aruncam .

Punem fasiile de ardei maruntite si calim pentru cateva minute la foc poitrivit.

Adaugam rosiile prajite si carnea si amestecam cu o spatula de lemn si potrivim de sare ( daca este cazul) . Dam la foc iute pentru 10 minute. 

Se serveste cald ! 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii prajite cu ardei copt si carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume cu organe de vitel