Rosii umplute cu carne

de Brindusa in Pui, 29 Sep 2011 | 1980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g piept de pui, dezosat, tocat
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 1/2 ceapa, tocata
  • 100 ml ulei (1/2 cana)
  • 400 ml suc de rosii (2 cani)
  • 200 ml apa (o cana)
  • 250 ml apa
  • sare, piper dupa gust
  • 10 rosii, medii
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu carne:

Intr-o tigaie mai mare incalzeste bine uleiul, apoi caleste usor ceapa, pana ce devine translucida (n-o arde!)

Adauga carnea tocata si amesteca la foc mediu, pana ce sucurile s-au evaporat. Pune orezul si apa. Amesteca si lasa la foc mic, pana ce toata apa s-a absorbit, In acest moment orezul trebuie sa fie pe jumatate fiert. Daca nu e, mai pune putina apa.

Pune 200 ml din sucul de rosii  si lasa la foc mic pana ce scade. Amesteca din cand in cand. Potriveste de sare si piper.

In timp ce umplutura fierbe, pregateste rosiile. Cu un cutit ascutit taie un capacel. Cu o lingurita scobeste tot miezul si scoate semintele

Umple rosiile cu carne (eu am facut o portie mai mare, asa ca am avut si niste ardei umpluti). Pune rosiile umplute una langa alta intr-o cratita/tava. Toarna pe deasupra restul de 200 ml suc de rosii (poti pune mai mult daca iti place). 

Acopera cratita cu un capac sau cu folie de aluminiu si pune-o pe foc mic, inca 15- 20 de minute, sau pana ce orezul e fiert bine. Daca sosul scade mult, mai poti adauga putina apa 

Serveste rosiile umplute cu carne, presarate cu putina verdeata si cu o lingurita de iaurt.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Rosii umplute cu carne-0
Rosii umplute cu carne-1
Rosii umplute cu carne-2
Rosii umplute cu carne-3

COMENTARII (10)

MIUTA

MIUTA 1

30.09.2011, 17:57

Ce bine arata

Irina

Irina 1

02.10.2011, 12:29

Mmmm, rosiile umplute sunt printre mancarurile mele favorite.

Lau

Lau 1

02.10.2011, 21:55

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!