Rosii umplute cu carne

de Brindusa in Pui, 29 Sep 2011 | 4399 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g piept de pui, dezosat, tocat
  • 100 g orez cu bob rotund
  • 1/2 ceapa, tocata
  • 100 ml ulei (1/2 cana)
  • 400 ml suc de rosii (2 cani)
  • 200 ml apa (o cana)
  • 250 ml apa
  • sare, piper dupa gust
  • 10 rosii, medii
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu carne:

Intr-o tigaie mai mare incalzeste bine uleiul, apoi caleste usor ceapa, pana ce devine translucida (n-o arde!)

Adauga carnea tocata si amesteca la foc mediu, pana ce sucurile s-au evaporat. Pune orezul si apa. Amesteca si lasa la foc mic, pana ce toata apa s-a absorbit, In acest moment orezul trebuie sa fie pe jumatate fiert. Daca nu e, mai pune putina apa.

Pune 200 ml din sucul de rosii  si lasa la foc mic pana ce scade. Amesteca din cand in cand. Potriveste de sare si piper.

In timp ce umplutura fierbe, pregateste rosiile. Cu un cutit ascutit taie un capacel. Cu o lingurita scobeste tot miezul si scoate semintele

Umple rosiile cu carne (eu am facut o portie mai mare, asa ca am avut si niste ardei umpluti). Pune rosiile umplute una langa alta intr-o cratita/tava. Toarna pe deasupra restul de 200 ml suc de rosii (poti pune mai mult daca iti place). 

Acopera cratita cu un capac sau cu folie de aluminiu si pune-o pe foc mic, inca 15- 20 de minute, sau pana ce orezul e fiert bine. Daca sosul scade mult, mai poti adauga putina apa 

Serveste rosiile umplute cu carne, presarate cu putina verdeata si cu o lingurita de iaurt.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MIUTA 1

30.09.2011, 17:57

Ce bine arata

Irina 1

02.10.2011, 12:29

Mmmm, rosiile umplute sunt printre mancarurile mele favorite.

Lau 1

02.10.2011, 21:55

ce bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu smantana