Rosii umplute cu sos Andalouse si vinegrette din rosii

de Satisfyyourcravings in Reteta de vedeta, 6 Iun 2018 | 5082 vizualizari

 

O reteta Sergio Herman. 
Sosul andalouse este o specialitate belgiana de sos pe baza de maioneza (mai contine ceapa, pasta de tomate si ardei rosu) care se serveste cel mai des impreuna cu Frites (cartofi prajiti). 

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 500 grame carne tocata mix vita si porc
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 100 de grame panko (pesmet japonez; se poate inlocui cu pesmet obisnuit)
  • 2 linguri mustar
  • 50 grame Parmezan ras
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 2 linguri busuioc proaspat, tocat
  • 100 ml smantana/ lapte pentru cafea
  • Pentru rosii:
  • 10-12 rosii mari
  • 3 crengute cimbru proaspat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru vinegrette din rosii:
  • 1 catel mic de usturoi
  • sare
  • 70 ml otet din vin rosu Camembert Sauvignon (sau otet de foarte buna calitate)
  • 120 ml ulei de masline extra virgin
  • Pentru servit:
  • ulei aromatizat cu busuioc
  • frunze proaspete de busuioc, oregano si cimbru
  • sos Andalouse (vezi tips)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute cu sos Andalouse si vinegrette din rosii:

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius.

Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. 

Se adauga rosiile pe rand intr-o oala cu apa fierbinte, se transfera pe o farfurie dupa 30 de secunde si se decojesc cu grija. 

Cu o lingurita se scobesc astfel incat se fie indepartate pulpa si semintele complet, care se adauga intr-o sita aflata deasupra unui vas incapator. 

Se umplu rosiile cu mixul obtinut anterior, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se stropesc cu putin ulei, se presara cu sare si frunzele de cimbru si se coc in cuptor 30 de minute. 

Intre timp, se trec pulpa si semintele prin sita. Eu am folosit pistilul mojarului pentru acest procedeu. In sucul obtinut, se adauga restul ingredientelor pentru vinegrette (vezi tips).

Se toarna 200 de ml de vinegrette peste rosii si se servesc imediat cu ulei aromatizat cu busuioc, frunze proaspete de busuioc, oregano si cimbru, sare si sos Andalouse.

TIPS-URI

1

Sosul Andalouse se poate obtine si acasa si adaugarea in vasul unui blender a 200 ml maioneza, 2 linguri pasta de tomate, 2 linguri ceapa tocata, 1 lingura ardei rosu, tocat, 1 lingura ardei verde tocat, 1 lingura suc de lamaie si sare. Se lasa a frigider minim 1 ora inainte de a fi servit.

2

Vinegrette ramas se poate folosi la salate. Se pastreaza intr-un vas curat cu capac pana la 4 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute cu sos Andalouse si vinegrette din rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ina 1

12.07.2018, 19:51

Ce reteta

Ancutsa 1

16.07.2018, 19:12

Foarte frumoase, mi-au placut mult!

Satisfyyourcravings 1

16.07.2018, 19:49

Wow, Ancutsa! Chiar le-ai incercat? Ale mele (am doua fetite de 3 si 4 ani) le-au devorat. Vinegrette-ul aduce o prospetime senzationala si cred ca e ingredientul cheie al preparatului. Tie ce ti-a placut cel mai mult?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline