Rosii uscate in ulei

de anca_rm in Conserve, 17 Oct 2013 | 1255 vizualizari

 

De ce sa mai cumparam rosii uscate din comert cand le putem face chiar noi .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rosii
  • 200 ml ulei
  • 3-4 fire de cimbru si busuioc
  • 8-9 catei usturoi
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate in ulei:

Se aleg rosiile  bine coapte, de preferat din acelea mai mici si carnoase . Se spala, se taie in jumatati si se curata de partea alba de la codita.

Se aseaza intr-o tava de copt , tapetata bine cu folie de aluminiu; se aseaza cu partea bombata in sus si se dau la cuptorul incins dinainte pentru aproximativ 3 ore. 

Rosiile coapte se pun in borcanele uscate intercaland intre straturile de rosii usturoi tocat sau bucati mai mari, Frunze de cimbru si busuioc.

Se toarna ulei si se apasa bine atat cat sa se ridice uleiul deasupra.

Se pune capacul la borcan  se aseaza intr-o tava cu margini inalte pe fundul careia ati asezat un prosop .Adaugam apa cat ne perimite inaltimea vasului  si punem la cuptor pentru 10 minute din momentul in care continutul borcanelor incepe sa fiarba (se ridica bule). Aceasta operatiune se poate face si pe ochiul aragazului , dar atunci trebuie sa acoperim borcanele cu un prosop.

Se pun in servetele groase, sau in prosoape si se lasa sa se raceasca         

Apoi se pun borcanele pentru pastrat intr-un loc uscat si racoros .

  

 

 

 

TIPS-URI

1

conserve

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rosii uscate in ulei 269491
retete culinare - Rosii uscate in ulei 269492
retete culinare - Rosii uscate in ulei 269493
retete culinare - Rosii uscate in ulei 269494
retete culinare - Rosii uscate in ulei 269495

COMENTARII (20)

anca_rm 1

17.10.2013, 15:57

Dia

anca_rm 1

17.10.2013, 16:03

Simona multmesc , asta nu este un motiv de suparare

Rocsi 1

17.10.2013, 19:25

Nu am folosit niciodata rosii uscate insa imi place cum arata acolo la tine in borcan

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S