Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc

de lia maria in Conserve, 7 Sep 2013 | 9756 vizualizari

 

Excelente la sosuri, fripturi, pizza,bruschete sau alte preparate. Uleiul este foarte bun pentru salata iar pentru cei care ţin post, e o mâncare foarte sănătoasă şi deosebit de gustoasă !

 

INGREDIENTE

  • 6 kg rosii organice
  • 100g busuioc proaspat (tija si frunze)
  • 1L ulei de masline
Portii: 600
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc:

Spalam rosiile bine coapte, le taiem felii subtiri si le rasfiram pe sita, astfel incat feliile sa nu fie suprapuse una peste alta. Acoperim cu tifon sau cu o sita ceva mai deasa (decat cea de jos), pentru a proteja rosiile de insecte. Daca este timp frumos afara si mult soare, in 4 zile vom obtine niste felii grozav mirositoare si deosebit de gustoase . Strangem rosiile intr-un cosulet.

Spalam si sterilizam borcanele cu filet, trecem sub jet de apa busuiocul proaspat, ne pregatim la indemana uleiul de masline.

Punem pe fundul borcanului busuioc, apoi rosii coapte si la final acoperim dinnou cu busuioc. Umplem borcanul cu ulei de masline si infiletam capacul. Etichetam si dam la camara,unde se pot pastra pana la patru luni. Dupa ce desfacem borcanul, il pastram la frigider, musai .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

lia maria 1

11.09.2013, 21:43

gaby_d multumesc
Valclaudia
privatelaura
Dia
simona72 va multumesc pentru aprecieri

mihaelar63 1

22.04.2018, 00:55

Ce feumoase sunt

Rahela Velicu 1

04.06.2021, 11:52

Salvata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rosii uscate